Slaatje van Griekse pasta met courgette, tomaat en tuinkruiden
Slaatje van Griekse pasta met courgette, tomaat en tuinkruiden

Slaatje van Griekse pasta met courgette, tomaat en tuinkruiden

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 721 kcal
Energie 3017 kj
Vet 30.3 g
Verzadigd vet 10.6 g
Koolhydraat 84.2 g
Suiker 14.1 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 24.7 g
Zout 2.7 g
natrium 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Snipper de ui fijn. Snij de courgettes in de lengte in 4 en dan in kleine stukjes.

  4. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui glazig. Voeg de courgette toe en bak ± 8 min. Kruid met peper en zout.

  5. Snij intussen de basilicumblaadjes en het bieslook fijn. Meng met de olijfolie met basilicum en kruid met peper en zout.

  6. Snij de snoeptomaten in stukjes en meng met de olijven en de basilicum-olijfolie.

  7. Snij de feta in blokjes.

  8. Verdeel de pasta over de borden en verdeel er de courgette, de tomaten en de blokjes feta over. Werk eventueel af met kleine basilicumblaadjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Snipper de ui fijn. Snij de courgettes in de lengte in 4 en dan in kleine stukjes.

  4. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui glazig. Voeg de courgette toe en bak ± 8 min. Kruid met peper en zout.

  5. Snij intussen de basilicumblaadjes en het bieslook fijn. Meng met de olijfolie met basilicum en kruid met peper en zout.

  6. Snij de snoeptomaten in stukjes en meng met de olijven en de basilicum-olijfolie.

  7. Snij de feta in blokjes.

  8. Verdeel de pasta over de borden en verdeel er de courgette, de tomaten en de blokjes feta over. Werk eventueel af met kleine basilicumblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 721 kcal
Energie 3017 kj
Vet 30.3 g
Verzadigd vet 10.6 g
Koolhydraat 84.2 g
Suiker 14.1 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 24.7 g
Zout 2.7 g
natrium 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Vaugelas 'Le Rosé' A.O.P. Languedoc Bier Vedett Pils

Bekijk het recept digitaal