Tomaten-komkommersalade met verse kruiden en pijnboompitjes
Tomaten-komkommersalade met verse kruiden en pijnboompitjes

Tomaten-komkommersalade met verse kruiden en pijnboompitjes

15 min.
Bijgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 552 kj
Energie 132 kcal
Vet 11 g
Verzadigd vet 1.4 g
Koolhydraat 4.6 g
Suiker 4.1 g
Vezel 2.6 g
Eiwit 2.2 g
Zout 0.4 g
natrium 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min.
  2. Snij de tomaten in dunne plakken.

  3. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in plakken van 1 cm dik, vervolgens in repen van 1 cm en ten slotte in blokjes van 1 cm.

  4. Snij de ui in hele dunne ringen en snipper de verse kruiden fijn. Snij de olijven in ringen.

  5. Verdeel de plakjes tomaat over een serveerschotel en bestrooi met de blokjes komkommer, de olijven en de uiringen. Besprenkel met de olijfolie en de balsamicoazijn. Werk af met peper en zout, de pijnboompitten en de kruiden.

Tip
Serveertip

Serveer de salade niet te koud, op kamertemperatuur is ideaal.

Ook lekker

varieer met verschillende soorten tomaten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min.
  2. Snij de tomaten in dunne plakken.

  3. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in plakken van 1 cm dik, vervolgens in repen van 1 cm en ten slotte in blokjes van 1 cm.

  4. Snij de ui in hele dunne ringen en snipper de verse kruiden fijn. Snij de olijven in ringen.

  5. Verdeel de plakjes tomaat over een serveerschotel en bestrooi met de blokjes komkommer, de olijven en de uiringen. Besprenkel met de olijfolie en de balsamicoazijn. Werk af met peper en zout, de pijnboompitten en de kruiden.

Tip
Serveertip

Serveer de salade niet te koud, op kamertemperatuur is ideaal.

Ook lekker

varieer met verschillende soorten tomaten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 552 kj
Energie 132 kcal
Vet 11 g
Verzadigd vet 1.4 g
Koolhydraat 4.6 g
Suiker 4.1 g
Vezel 2.6 g
Eiwit 2.2 g
Zout 0.4 g
natrium 0.2 g

Bekijk het recept digitaal