Varkenskotelet met rodekool en gebakken aardappelen
Varkenskotelet met rodekool en gebakken aardappelen

Varkenskotelet met rodekool en gebakken aardappelen

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2251 kj
Energie 538 kcal
Vet 24.1 g
Verzadigd vet 7.2 g
Koolhydraat 34.7 g
Suiker 8.8 g
Vezel 10.9 g
Eiwit 40.3 g
Zout 0.4 g
natrium 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.
  2. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. Gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Breng intussen 3 dl water aan de kook en los er het bouillonblokje in op. Snij de ongeschilde appel in kleine blokjes.

  4. Verhit 1/3 olijfolie in een pan en bak de koteletten 3 à 4 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

  5. Verhit 1/3 olijfolie in een andere pan en bak de aardappelen goudbruin. Kruid met zout.

  6. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een kookpot en stoof de appel 5 min.

  7. Laat de rodekool ontdooien in een grote kookpot en warm zachtjes op. Voeg de veenbessen en appelblokjes toe.

  8. Haal de koteletten uit de oven en hou warm. Blus met de kippenbouillon en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat even inkoken.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.
  2. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. Gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Breng intussen 3 dl water aan de kook en los er het bouillonblokje in op. Snij de ongeschilde appel in kleine blokjes.

  4. Verhit 1/3 olijfolie in een pan en bak de koteletten 3 à 4 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

  5. Verhit 1/3 olijfolie in een andere pan en bak de aardappelen goudbruin. Kruid met zout.

  6. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een kookpot en stoof de appel 5 min.

  7. Laat de rodekool ontdooien in een grote kookpot en warm zachtjes op. Voeg de veenbessen en appelblokjes toe.

  8. Haal de koteletten uit de oven en hou warm. Blus met de kippenbouillon en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat even inkoken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2251 kj
Energie 538 kcal
Vet 24.1 g
Verzadigd vet 7.2 g
Koolhydraat 34.7 g
Suiker 8.8 g
Vezel 10.9 g
Eiwit 40.3 g
Zout 0.4 g
natrium 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône Villages Rohaix

Bekijk het recept digitaal