- Bewaar

- Bewaar
Wortelstoemp met hazelnoten en tijm
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Schil de aardappelen en de wortelen en snij in kleine stukken.
-
Smelt de boter in een kookpot en stoof de diepgevroren uien glazig.
-
Voeg de wortelen en de aardappelen toe en meng goed. Kruid met peper en zout. Laat nog 2 min. bakken.
-
Overgiet met water tot de aardappelen en de wortelen onderstaan en voeg het laurierblaadje toe. Breng aan de kook en laat 15 à 20 min. koken. Giet af, verwijder het laurierblaadje en plet tot een grove puree.
-
Verhit intussen de rest van de boter in een pan en bak de hazelnoten 1 min. Kruid met de tijm, peper en zout. Laat uitlekken op keukenpapier. Hak de hazelnoten grof.
-
Serveer de wortelstoemp en bestrooi met de geroosterde hazelnoten.
Twist je stoemp met andere smaakmakers
- Vervang de hazelnoten door gebakken spekblokjes of gebakken salieblaadjes. - Graag wat meer pit? Voeg een lepeltje mosterd toe aan je wortelstoemp of serveer met wat picklessaus.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Schil de aardappelen en de wortelen en snij in kleine stukken.
-
Smelt de boter in een kookpot en stoof de diepgevroren uien glazig.
-
Voeg de wortelen en de aardappelen toe en meng goed. Kruid met peper en zout. Laat nog 2 min. bakken.
-
Overgiet met water tot de aardappelen en de wortelen onderstaan en voeg het laurierblaadje toe. Breng aan de kook en laat 15 à 20 min. koken. Giet af, verwijder het laurierblaadje en plet tot een grove puree.
-
Verhit intussen de rest van de boter in een pan en bak de hazelnoten 1 min. Kruid met de tijm, peper en zout. Laat uitlekken op keukenpapier. Hak de hazelnoten grof.
-
Serveer de wortelstoemp en bestrooi met de geroosterde hazelnoten.
Twist je stoemp met andere smaakmakers
- Vervang de hazelnoten door gebakken spekblokjes of gebakken salieblaadjes. - Graag wat meer pit? Voeg een lepeltje mosterd toe aan je wortelstoemp of serveer met wat picklessaus.