Wortelstoemp met hazelnoten en tijm
Wortelstoemp met hazelnoten en tijm

Wortelstoemp met hazelnoten en tijm

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 358 kcal
Energie 1498 kj
Vet 11.1 g
Verzadigd vet 5.3 g
Koolhydraat 51 g
Suiker 17.5 g
Vezel 13.2 g
Eiwit 6.4 g
Zout 0.7 g
natrium 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en de wortelen en snij in kleine stukken.

  2. Smelt de boter in een kookpot en stoof de diepgevroren uien glazig.

  3. Voeg de wortelen en de aardappelen toe en meng goed. Kruid met peper en zout. Laat nog 2 min. bakken.

  4. Overgiet met water tot de aardappelen en de wortelen onderstaan en voeg het laurierblaadje toe. Breng aan de kook en laat 15 à 20 min. koken. Giet af, verwijder het laurierblaadje en plet tot een grove puree.

  5. Verhit intussen de rest van de boter in een pan en bak de hazelnoten 1 min. Kruid met de tijm, peper en zout. Laat uitlekken op keukenpapier. Hak de hazelnoten grof.

  6. Serveer de wortelstoemp en bestrooi met de geroosterde hazelnoten.

Tip
Twist je stoemp met andere smaakmakers

- Vervang de hazelnoten door gebakken spekblokjes of gebakken salieblaadjes. - Graag wat meer pit? Voeg een lepeltje mosterd toe aan je wortelstoemp of serveer met wat picklessaus.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en de wortelen en snij in kleine stukken.

  2. Smelt de boter in een kookpot en stoof de diepgevroren uien glazig.

  3. Voeg de wortelen en de aardappelen toe en meng goed. Kruid met peper en zout. Laat nog 2 min. bakken.

  4. Overgiet met water tot de aardappelen en de wortelen onderstaan en voeg het laurierblaadje toe. Breng aan de kook en laat 15 à 20 min. koken. Giet af, verwijder het laurierblaadje en plet tot een grove puree.

  5. Verhit intussen de rest van de boter in een pan en bak de hazelnoten 1 min. Kruid met de tijm, peper en zout. Laat uitlekken op keukenpapier. Hak de hazelnoten grof.

  6. Serveer de wortelstoemp en bestrooi met de geroosterde hazelnoten.

Tip
Twist je stoemp met andere smaakmakers

- Vervang de hazelnoten door gebakken spekblokjes of gebakken salieblaadjes. - Graag wat meer pit? Voeg een lepeltje mosterd toe aan je wortelstoemp of serveer met wat picklessaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 358 kcal
Energie 1498 kj
Vet 11.1 g
Verzadigd vet 5.3 g
Koolhydraat 51 g
Suiker 17.5 g
Vezel 13.2 g
Eiwit 6.4 g
Zout 0.7 g
natrium 0.3 g

Bekijk het recept digitaal