Zalmburger met pikante wokgroentjes en gebakken krieltjes
Zalmburger met pikante wokgroentjes en gebakken krieltjes

Zalmburger met pikante wokgroentjes en gebakken krieltjes

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 589 kcal
Vet 34.2 g
Verzadigd vet 7 g
Koolhydraat 45.5 g
Suiker 11.4 g
Vezel 8.5 g
Eiwit 20.8 g
Zout 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Snipper het bieslook fijn. Meng 1/3 van het bieslook onder de Griekse yoghurt en kruid met peper en zout.

  3. Kook de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt gaar in water. Giet af en spoel onder koud water.

  4. Verhit intussen 1/3 van de olijfolie in een wok en roerbak de wokmix 10 min. Roer er de laatste 2 min. de prinsessenbonen onder.

  5. Verhit 1/3 van de olijfolie in de kookpot van de prinsessenbonen en bak de krieltjes 10 min. goudbruin. Roer er de rest van het bieslook onder en kruid met peper en zout.

  6. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de zalmburgers 5 min. aan elke kant op een matig vuur.

  7. Verdeel de zalmburgers, de krielaardappelen en de groenten over de borden en lepel er de Griekse yoghurt over.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g aardappel en snij in stukjes. Kook samen met 100 g prinsessenbonen 20 min. gaar in water. Giet af. 2 Kook intussen 1 ei 10 min. hard in kokend water. Spoel daarna onder koud water en pel het. 3 Mix 1/2 ei met de aardappel en de prinsessenbonen. Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Snipper het bieslook fijn. Meng 1/3 van het bieslook onder de Griekse yoghurt en kruid met peper en zout.

  3. Kook de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt gaar in water. Giet af en spoel onder koud water.

  4. Verhit intussen 1/3 van de olijfolie in een wok en roerbak de wokmix 10 min. Roer er de laatste 2 min. de prinsessenbonen onder.

  5. Verhit 1/3 van de olijfolie in de kookpot van de prinsessenbonen en bak de krieltjes 10 min. goudbruin. Roer er de rest van het bieslook onder en kruid met peper en zout.

  6. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de zalmburgers 5 min. aan elke kant op een matig vuur.

  7. Verdeel de zalmburgers, de krielaardappelen en de groenten over de borden en lepel er de Griekse yoghurt over.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g aardappel en snij in stukjes. Kook samen met 100 g prinsessenbonen 20 min. gaar in water. Giet af. 2 Kook intussen 1 ei 10 min. hard in kokend water. Spoel daarna onder koud water en pel het. 3 Mix 1/2 ei met de aardappel en de prinsessenbonen. Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 589 kcal
Vet 34.2 g
Verzadigd vet 7 g
Koolhydraat 45.5 g
Suiker 11.4 g
Vezel 8.5 g
Eiwit 20.8 g
Zout 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Dobbel Palm Amberbier Wijn Michel Torino 'Colección' Torrontés Cafayate Valley - Argentinië

Bekijk het recept digitaal