Vispapillot met mosselen en fruitbier
Vispapillot met mosselen en fruitbier

Vispapillot met mosselen en fruitbier

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 298 kcal
Energie 1247 kj
Vet 9.5 g
Verzadigd vet 5.6 g
Koolhydraat 14.7 g
Suiker 11.8 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 31.5 g
Zout 2.5 g
natrium 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (30 min.)
  2. Spoel de mosselen in water. Snij de preien in heel dunne reepjes. Snij de venkels in 4 en verwijder het harde middenstuk. Snipper elk partje heel fijn. Snipper de lente-uitjes fijn en hak de peterselieblaadjes fijn.

  3. Leg per papillot 1 vel bakpapier op 1 vel aluminiumfolie. Verdeel er de prei en de venkel over en daarna de diepgevroren kabeljauwblokjes en de mosselen. Vouw de folie al een beetje naar boven en verdeel er de peterselie en lente-uitjes over.

  4. Overgiet elke papillot met een beetje bier. Kruid met peper en een beetje zout (niet te veel, de mosselen hebben al een zilte smaak) en verdeel er de boter in klontjes over. Vouw de papillotten goed dicht.

  5. Bereiding op de barbecue (25 min.)
  6. Bak de papillotten 25 min. op een hete barbecue tot de vis gaar is.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (30 min.)
  2. Spoel de mosselen in water. Snij de preien in heel dunne reepjes. Snij de venkels in 4 en verwijder het harde middenstuk. Snipper elk partje heel fijn. Snipper de lente-uitjes fijn en hak de peterselieblaadjes fijn.

  3. Leg per papillot 1 vel bakpapier op 1 vel aluminiumfolie. Verdeel er de prei en de venkel over en daarna de diepgevroren kabeljauwblokjes en de mosselen. Vouw de folie al een beetje naar boven en verdeel er de peterselie en lente-uitjes over.

  4. Overgiet elke papillot met een beetje bier. Kruid met peper en een beetje zout (niet te veel, de mosselen hebben al een zilte smaak) en verdeel er de boter in klontjes over. Vouw de papillotten goed dicht.

  5. Bereiding op de barbecue (25 min.)
  6. Bak de papillotten 25 min. op een hete barbecue tot de vis gaar is.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 298 kcal
Energie 1247 kj
Vet 9.5 g
Verzadigd vet 5.6 g
Koolhydraat 14.7 g
Suiker 11.8 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 31.5 g
Zout 2.5 g
natrium 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden Rosée Fruitbier

Bekijk het recept digitaal