Bodding met rozijntjes
Bodding met rozijntjes

Bodding met rozijntjes

1 u. 5 min.
Tussendoortje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 313 kcal
Vet 5.7 g
Koolhydraat 57.5 g
Eiwit 8.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Breek het brood in stukken boven een grote kom en voeg de rozijnen en de sneetjes peperkoek toe.

  3. Bestrooi met de suiker, de kaneel en het puddingpoeder. Giet er de melk over en laat weken tot het brood de melk volledig heeft opgeslorpt.

  4. Kluts ondertussen de eieren en giet ze bij het brood.

  5. Kneed het mengsel met de vingertoppen tot een gladde brij.

  6. Beboter een ovenschaal (Ø ± 20 cm) en doe er de broodpudding in.

  7. Zet de ovenschaal in een grotere schaal met water (au bain-marie) en zet 45 à 55 min. in de voorverwarmde oven. De broodpudding is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt.

Tip

Voeg nog stukjes chocolade aan toe, of kleine stukjes appel. Dat maakt het nog wat frisser.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Breek het brood in stukken boven een grote kom en voeg de rozijnen en de sneetjes peperkoek toe.

  3. Bestrooi met de suiker, de kaneel en het puddingpoeder. Giet er de melk over en laat weken tot het brood de melk volledig heeft opgeslorpt.

  4. Kluts ondertussen de eieren en giet ze bij het brood.

  5. Kneed het mengsel met de vingertoppen tot een gladde brij.

  6. Beboter een ovenschaal (Ø ± 20 cm) en doe er de broodpudding in.

  7. Zet de ovenschaal in een grotere schaal met water (au bain-marie) en zet 45 à 55 min. in de voorverwarmde oven. De broodpudding is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt.

Tip

Voeg nog stukjes chocolade aan toe, of kleine stukjes appel. Dat maakt het nog wat frisser.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 313 kcal
Vet 5.7 g
Koolhydraat 57.5 g
Eiwit 8.2 g

Bekijk het recept digitaal