- Bewaar

- Bewaar
Bodding met rozijntjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Breek het brood in stukken boven een grote kom en voeg de rozijnen en de sneetjes peperkoek toe.
-
Bestrooi met de suiker, de kaneel en het puddingpoeder. Giet er de melk over en laat weken tot het brood de melk volledig heeft opgeslorpt.
-
Kluts ondertussen de eieren en giet ze bij het brood.
-
Kneed het mengsel met de vingertoppen tot een gladde brij.
-
Beboter een ovenschaal (Ø ± 20 cm) en doe er de broodpudding in.
-
Zet de ovenschaal in een grotere schaal met water (au bain-marie) en zet 45 à 55 min. in de voorverwarmde oven. De broodpudding is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt.
Voeg nog stukjes chocolade aan toe, of kleine stukjes appel. Dat maakt het nog wat frisser.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Breek het brood in stukken boven een grote kom en voeg de rozijnen en de sneetjes peperkoek toe.
-
Bestrooi met de suiker, de kaneel en het puddingpoeder. Giet er de melk over en laat weken tot het brood de melk volledig heeft opgeslorpt.
-
Kluts ondertussen de eieren en giet ze bij het brood.
-
Kneed het mengsel met de vingertoppen tot een gladde brij.
-
Beboter een ovenschaal (Ø ± 20 cm) en doe er de broodpudding in.
-
Zet de ovenschaal in een grotere schaal met water (au bain-marie) en zet 45 à 55 min. in de voorverwarmde oven. De broodpudding is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt.
Voeg nog stukjes chocolade aan toe, of kleine stukjes appel. Dat maakt het nog wat frisser.