Cakejes met maanzaad en citroen
Cakejes met maanzaad en citroen

Cakejes met maanzaad en citroen

40 min.
Dessert
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 217 kcal
Energie 908 kj
Vet 9.9 g
Verzadigd vet 6.8 g
Koolhydraat 28.7 g
Suiker 15.8 g
Vezel 0.9 g
Eiwit 2.8 g
Zout 0.3 g
natrium 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min. + 20 min. in de oven + afkoelen
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C.

  3. Smelt de kokosolie in een steelpannetje. Meng de bloem met de rietsuiker, het bakpoeder en een snuifje zout.

  4. Rasp de schil van de citroenen. Pers 1 citroen uit. Snij de passievruchten in 2, lepel er het vruchtvlees uit en doe in een zeef. Zeef het vruchtvlees en vang het sap op.

  5. Meng de gesmolten kokosolie met de haverdrink, 2 el citroensap en de helft van het passievruchtensap.

  6. Meng de kokosolie-mengeling onder de bloemmengeling met een klopper. Voeg de citroenzeste en het maanzaad toe en meng kort tot alles mooi verdeeld is.

  7. Leg 12 papieren vormpjes in een muffinvorm en verdeel er het beslag over. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

  8. Klop intussen het roomalternatief op met de kloppers van een mixer. Voeg de bloemsuiker en de rest van het passievruchtensap toe. Doe de crème in een spuitzak of in een plastic zakje en spuit op de afgekoelde cupcakes.

  9. Snipper de munt fijn en strooi over de topping.

Tip
Vooraf klaarmaken

Werk de cakejes pas af met de topping net voor het serveren.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min. + 20 min. in de oven + afkoelen
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C.

  3. Smelt de kokosolie in een steelpannetje. Meng de bloem met de rietsuiker, het bakpoeder en een snuifje zout.

  4. Rasp de schil van de citroenen. Pers 1 citroen uit. Snij de passievruchten in 2, lepel er het vruchtvlees uit en doe in een zeef. Zeef het vruchtvlees en vang het sap op.

  5. Meng de gesmolten kokosolie met de haverdrink, 2 el citroensap en de helft van het passievruchtensap.

  6. Meng de kokosolie-mengeling onder de bloemmengeling met een klopper. Voeg de citroenzeste en het maanzaad toe en meng kort tot alles mooi verdeeld is.

  7. Leg 12 papieren vormpjes in een muffinvorm en verdeel er het beslag over. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

  8. Klop intussen het roomalternatief op met de kloppers van een mixer. Voeg de bloemsuiker en de rest van het passievruchtensap toe. Doe de crème in een spuitzak of in een plastic zakje en spuit op de afgekoelde cupcakes.

  9. Snipper de munt fijn en strooi over de topping.

Tip
Vooraf klaarmaken

Werk de cakejes pas af met de topping net voor het serveren.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 217 kcal
Energie 908 kj
Vet 9.9 g
Verzadigd vet 6.8 g
Koolhydraat 28.7 g
Suiker 15.8 g
Vezel 0.9 g
Eiwit 2.8 g
Zout 0.3 g
natrium 0.1 g

Bekijk het recept digitaal