Couscous met gegrilde groenten en groenteburger
Couscous met gegrilde groenten en groenteburger

Couscous met gegrilde groenten en groenteburger

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 678 kcal
Vet 26.1 g
Verzadigd vet 6.2 g
Koolhydraat 72 g
Suiker 15.5 g
Vezel 10.4 g
Eiwit 33.5 g
Zout 3.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 50 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Schil de pastinaak, de rapen, de zoete aardappelen en de rode biet. Snij in hapklare stukken.

  4. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de groenten over. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Meng goed en zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Los intussen het bouillonblokje op in het heet water. Doe de couscous in een grote kom en giet er de groentebouillon over. Dek af en laat 10 min. zwellen. Maak los met een vork en meng er 1/4 van de olijfolie onder.

  6. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de groenteburgers 3 min. aan elke kant.

  7. Snipper de blaadjes koriander fijn (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking). Meng de yoghurt met de helft van de koriander, zwarte peper en zout.

  8. Haal de groenten uit de oven en meng er de rest van de koriander onder.

  9. Verdeel de couscous over de borden en lepel er de groenten over. Serveer met de groenteburgers en de yoghurtdressing. Werk af met blaadjes koriander.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 25 min. 1 Schil 50 g rode biet en 50 g zoete aardappel. Snij in blokjes. Snipper 1 takje verse koriander fijn. 2 Kook de groenten 15 min. in water. Voeg na 5 min. 25 g couscous toe. Giet af. 3 Voeg de koriander toe en mix fijn. Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 50 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Schil de pastinaak, de rapen, de zoete aardappelen en de rode biet. Snij in hapklare stukken.

  4. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de groenten over. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Meng goed en zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Los intussen het bouillonblokje op in het heet water. Doe de couscous in een grote kom en giet er de groentebouillon over. Dek af en laat 10 min. zwellen. Maak los met een vork en meng er 1/4 van de olijfolie onder.

  6. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de groenteburgers 3 min. aan elke kant.

  7. Snipper de blaadjes koriander fijn (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking). Meng de yoghurt met de helft van de koriander, zwarte peper en zout.

  8. Haal de groenten uit de oven en meng er de rest van de koriander onder.

  9. Verdeel de couscous over de borden en lepel er de groenten over. Serveer met de groenteburgers en de yoghurtdressing. Werk af met blaadjes koriander.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 25 min. 1 Schil 50 g rode biet en 50 g zoete aardappel. Snij in blokjes. Snipper 1 takje verse koriander fijn. 2 Kook de groenten 15 min. in water. Voeg na 5 min. 25 g couscous toe. Giet af. 3 Voeg de koriander toe en mix fijn. Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 678 kcal
Vet 26.1 g
Verzadigd vet 6.2 g
Koolhydraat 72 g
Suiker 15.5 g
Vezel 10.4 g
Eiwit 33.5 g
Zout 3.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Domaine Royal de Jarras ‘Tête de Cuvée’ Gris de Gris A.O.P. Sable de Camargue Bier Kasteel Donker Sterk donker bier

Bekijk het recept digitaal