Crispy smashed potatoes
Crispy smashed potatoes

Crispy smashed potatoes

1 u. 10 min.
Bijgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 160 kcal
Energie 669 kj
Vet 9.4 g
Verzadigd vet 5.3 g
Koolhydraat 1.2 g
Suiker 0.1 g
Vezel 1.9 g
Eiwit 1.8 g
Zout 0.3 g
natrium 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (25 min.)
  2. Kook de krielaardappelen 15 à 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat even drogen op een hoog vuur.

  3. Duw de krielaardappelen 1 voor 1 plat met een bord of de onderkant van een kop.

  4. Bestrijk een kleine bakplaat of vuurvaste schotel met olijfolie en leg er de aardappelen op. Snij de kruidenboter in schijfjes en leg op elke aardappel een half schijfje.

  5. Bereiding op de barbecue (45 min.)
  6. Plaats de bakplaat of schotel op de grill van een goed warme barbecue en zet het deksel erop. Bak 45 min. tot de krielaardappelen goed krokant zijn.

  7. Werk af met peper en himalayazout.

Tip
Barbecue of oven

Gebruik een barbecue met deksel voor deze bereiding. Of bak de aardappelen 45 min. in de voorverwarmde oven, op 180 °C.

Ook lekker!

Vervang de kruidenboter door olijfolie en geraspte parmezaan.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (25 min.)
  2. Kook de krielaardappelen 15 à 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat even drogen op een hoog vuur.

  3. Duw de krielaardappelen 1 voor 1 plat met een bord of de onderkant van een kop.

  4. Bestrijk een kleine bakplaat of vuurvaste schotel met olijfolie en leg er de aardappelen op. Snij de kruidenboter in schijfjes en leg op elke aardappel een half schijfje.

  5. Bereiding op de barbecue (45 min.)
  6. Plaats de bakplaat of schotel op de grill van een goed warme barbecue en zet het deksel erop. Bak 45 min. tot de krielaardappelen goed krokant zijn.

  7. Werk af met peper en himalayazout.

Tip
Barbecue of oven

Gebruik een barbecue met deksel voor deze bereiding. Of bak de aardappelen 45 min. in de voorverwarmde oven, op 180 °C.

Ook lekker!

Vervang de kruidenboter door olijfolie en geraspte parmezaan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 160 kcal
Energie 669 kj
Vet 9.4 g
Verzadigd vet 5.3 g
Koolhydraat 1.2 g
Suiker 0.1 g
Vezel 1.9 g
Eiwit 1.8 g
Zout 0.3 g
natrium 0.1 g

Bekijk het recept digitaal