Hartige quinoasalade met aardbei
Hartige quinoasalade met aardbei

Hartige quinoasalade met aardbei

25 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 391 kcal
Energie 1636 kj
Vet 14.3 g
Verzadigd vet 2.1 g
Koolhydraat 48 g
Suiker 14 g
Vezel 8.4 g
Eiwit 13.3 g
Zout 0.2 g
natrium 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Spoel de quinoa onder koud water. Kook gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  2. Snij intussen de rode ui in halvemaantjes, de groene selder en de komkommer in kleine blokjes en snipper het knoflook fijn. Pers de citroen.

  3. Hak de peterselie en de pistachenoten fijn en meng met de olijfolie, het knoflook en het citroensap. Kruid met peper en zout.

  4. Meng alles behalve de aardbeien onder elkaar in een grote kom. Snij de aardbeien in 2 en schik ze op de salade.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Spoel de quinoa onder koud water. Kook gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  2. Snij intussen de rode ui in halvemaantjes, de groene selder en de komkommer in kleine blokjes en snipper het knoflook fijn. Pers de citroen.

  3. Hak de peterselie en de pistachenoten fijn en meng met de olijfolie, het knoflook en het citroensap. Kruid met peper en zout.

  4. Meng alles behalve de aardbeien onder elkaar in een grote kom. Snij de aardbeien in 2 en schik ze op de salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 391 kcal
Energie 1636 kj
Vet 14.3 g
Verzadigd vet 2.1 g
Koolhydraat 48 g
Suiker 14 g
Vezel 8.4 g
Eiwit 13.3 g
Zout 0.2 g
natrium 0.1 g

Bekijk het recept digitaal