Kaasburger met stamppot van wortelen, erwtjes en tuinkers
Kaasburger met stamppot van wortelen, erwtjes en tuinkers

Kaasburger met stamppot van wortelen, erwtjes en tuinkers

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 744 kcal
Vet 37.2 g
Verzadigd vet 18.9 g
Koolhydraat 53.9 g
Suiker 12.5 g
Vezel 10.3 g
Eiwit 42.6 g
Zout 2.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Schil de aardappelen en de wortelen en snij in stukken. Knip de tuinkers los.

  3. Kook de aardappelen en de wortelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 6 min. de diepgevroren erwtjes toe.

  4. Meng intussen de helft van de ricotta met de helft van de tuinkers. Kruid met zwarte peper.

  5. Smelt de helft van de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de kaasburgers 3 à 4 min. aan elke kant.

  6. Giet de aardappelen en wortelen af en stamp fijn. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.

  7. Meng er de rest van de boter, de ricotta en de tuinkers onder.

  8. Verdeel de stamppot over de borden, leg er een kaasburger op en werk af met een lepeltje ricotta met tuinkers.

Tip

Zin in een extraatje? Voeg eens gebakken spekreepjes toe aan de stamppot.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Schil de aardappelen en de wortelen en snij in stukken. Knip de tuinkers los.

  3. Kook de aardappelen en de wortelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 6 min. de diepgevroren erwtjes toe.

  4. Meng intussen de helft van de ricotta met de helft van de tuinkers. Kruid met zwarte peper.

  5. Smelt de helft van de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de kaasburgers 3 à 4 min. aan elke kant.

  6. Giet de aardappelen en wortelen af en stamp fijn. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.

  7. Meng er de rest van de boter, de ricotta en de tuinkers onder.

  8. Verdeel de stamppot over de borden, leg er een kaasburger op en werk af met een lepeltje ricotta met tuinkers.

Tip

Zin in een extraatje? Voeg eens gebakken spekreepjes toe aan de stamppot.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 744 kcal
Vet 37.2 g
Verzadigd vet 18.9 g
Koolhydraat 53.9 g
Suiker 12.5 g
Vezel 10.3 g
Eiwit 42.6 g
Zout 2.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Super 8 IPA Blond bier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal