Genieten van zelfgemaakt brood
Een leuke uitdaging
Om brood te maken heb je helemaal niet veel nodig. Een bakvorm en een oven zijn meer dan voldoende om zelf aan de slag te gaan. En de ingrediënten kan je op 1 hand tellen. Probeer dit recept voor een basisbrood, en experimenteer er daarna op los! Maak eens een rozijnenbrood, een suikerbrood of een hartig broodje, de mogelijkheden zijn eindeloos ...
Stap voor stap brood bakken
Ging het toch wat snel? Hieronder kan je de stappen nog eens nalezen.
- Los de verse gist op in lauw water (of lauwe melk).
- Meng de bloem met het zout in een grote mengkom en maak er een kuiltje in. Giet er het gistmengsel bij en bedek met wat bloem. Laat 10 min. rusten.
- Kneed het beslag zo'n 10 min. tot een glad en elastisch deeg op een met bloem bestrooid werkblad.
- Bedek het deeg met een keukenhanddoek en laat 30 min. rijzen.
- Kneed het deeg opnieuw en laat 45 min. rijzen in een bakvorm die is ingevet met boter en bestrooid met bloem.
- Bak het brood 30 min. in een voorverwarmde oven op 220 °C.