Kruidig groentestoofpotje met vegetarische worst
Kruidig groentestoofpotje met vegetarische worst

Kruidig groentestoofpotje met vegetarische worst

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 955 kcal
Energie 3996 kj
Vet 15.4 g
Verzadigd vet 1.9 g
Koolhydraat 46 g
Suiker 6.6 g
Vezel 9.4 g
Eiwit 25.3 g
Zout 2.1 g
natrium 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.

    Snipper de ui en het knoflook fijn. Schil de wortelen en snij in schijfjes van 1/2 cm.

  2. Verhit 1/3 olijfolie in een pan en bak de veggie worsten ± 15 min. (instructies: zie verpakking).

  3. Kook intussen de ongeschilde krieltjes ± 10 min. gaar in lichtgezouten water. Snij ze eventueel middendoor. Giet af.

  4. Verhit de rest van de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 min. Voeg de wortelen toe en roerbak 8 min.

  5. Roer er de spinazie onder en breng op smaak met het korianderpoeder, peper en zout. Laat de spinazie 2 min. slinken.

  6. Spoel intussen de witte bonen onder koud water en laat uitlekken. Roer onder de groenten en laat opwarmen. Meng daarna onder de krieltjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.

    Snipper de ui en het knoflook fijn. Schil de wortelen en snij in schijfjes van 1/2 cm.

  2. Verhit 1/3 olijfolie in een pan en bak de veggie worsten ± 15 min. (instructies: zie verpakking).

  3. Kook intussen de ongeschilde krieltjes ± 10 min. gaar in lichtgezouten water. Snij ze eventueel middendoor. Giet af.

  4. Verhit de rest van de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 min. Voeg de wortelen toe en roerbak 8 min.

  5. Roer er de spinazie onder en breng op smaak met het korianderpoeder, peper en zout. Laat de spinazie 2 min. slinken.

  6. Spoel intussen de witte bonen onder koud water en laat uitlekken. Roer onder de groenten en laat opwarmen. Meng daarna onder de krieltjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 955 kcal
Energie 3996 kj
Vet 15.4 g
Verzadigd vet 1.9 g
Koolhydraat 46 g
Suiker 6.6 g
Vezel 9.4 g
Eiwit 25.3 g
Zout 2.1 g
natrium 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Réserve des Tuguets A.O.P. Madiran Bier Chimay Goud Blond trappistenbier

Bekijk het recept digitaal