- Bewaar

- Bewaar
Linzenschotel met geroosterde wintergroenten en noten
Onze drankensuggesties
Bier Gordon Xmas Kerstbier Wijn Hardy's 'Stamp of Australia' Chardonnay-Sémillon Australië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
1 u.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schil de aardperen, de pastinaak en de rapen. Snij in blokjes van 1 à 2 cm.
-
Verwijder de pitten en de draden uit de butternutpompoen. Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 à 2 cm.
-
Snij de kastanjechampignons in 2. Snij de citroen in 4 partjes.
-
Snipper het knoflook fijn en snij de sjalot in grove stukken. Hak de noten grof.
-
Verdeel alle groenteblokjes en de champignons over een bakplaat met bakpapier. Meng er de sjalotten, het knoflook en de citroenpartjes onder.
-
Breng op smaak met de Provençaalse kruiden, zwarte peper, grof zeezout en de blaadjes laurier. Meng er de olijfolie onder. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven. Roer de groenten af en toe voorzichtig om.
-
Kook de linzen gaar (instructies: zie verpakking). Giet af.
-
Haal de bakplaat uit de oven en bestrooi met de gehakte noten en de balsamicoazijn. Zet nog 5 à 10 min. in de oven (zet de laatste 5 min. eventueel de ovengrill aan).
-
Verwijder de laurierblaadjes en meng de groenten onder de linzen. Werk af met blaadjes waterkers en een draai van de pepermolen.
Onze drankensuggesties
Bier Gordon Xmas Kerstbier Wijn Hardy's 'Stamp of Australia' Chardonnay-Sémillon Australië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
1 u.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schil de aardperen, de pastinaak en de rapen. Snij in blokjes van 1 à 2 cm.
-
Verwijder de pitten en de draden uit de butternutpompoen. Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 à 2 cm.
-
Snij de kastanjechampignons in 2. Snij de citroen in 4 partjes.
-
Snipper het knoflook fijn en snij de sjalot in grove stukken. Hak de noten grof.
-
Verdeel alle groenteblokjes en de champignons over een bakplaat met bakpapier. Meng er de sjalotten, het knoflook en de citroenpartjes onder.
-
Breng op smaak met de Provençaalse kruiden, zwarte peper, grof zeezout en de blaadjes laurier. Meng er de olijfolie onder. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven. Roer de groenten af en toe voorzichtig om.
-
Kook de linzen gaar (instructies: zie verpakking). Giet af.
-
Haal de bakplaat uit de oven en bestrooi met de gehakte noten en de balsamicoazijn. Zet nog 5 à 10 min. in de oven (zet de laatste 5 min. eventueel de ovengrill aan).
-
Verwijder de laurierblaadjes en meng de groenten onder de linzen. Werk af met blaadjes waterkers en een draai van de pepermolen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Gordon Xmas Kerstbier Wijn Hardy's 'Stamp of Australia' Chardonnay-Sémillon Australië