Linzenschotel met geroosterde wintergroenten en noten
Linzenschotel met geroosterde wintergroenten en noten

Linzenschotel met geroosterde wintergroenten en noten

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2347 kj
Energie 561 kcal
Vet 32.4 g
Verzadigd vet 4.6 g
Koolhydraat 40.9 g
Suiker 7.6 g
Vezel 7.9 g
Eiwit 22.3 g
Zout 0.1 g
natrium 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 1 u.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Schil de aardperen, de pastinaak en de rapen. Snij in blokjes van 1 à 2 cm.

  4. Verwijder de pitten en de draden uit de butternutpompoen. Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 à 2 cm.

  5. Snij de kastanjechampignons in 2. Snij de citroen in 4 partjes.

  6. Snipper het knoflook fijn en snij de sjalot in grove stukken. Hak de noten grof.

  7. Verdeel alle groenteblokjes en de champignons over een bakplaat met bakpapier. Meng er de sjalotten, het knoflook en de citroenpartjes onder.

  8. Breng op smaak met de Provençaalse kruiden, zwarte peper, grof zeezout en de blaadjes laurier. Meng er de olijfolie onder. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven. Roer de groenten af en toe voorzichtig om.

  9. Kook de linzen gaar (instructies: zie verpakking). Giet af.

  10. Haal de bakplaat uit de oven en bestrooi met de gehakte noten en de balsamicoazijn. Zet nog 5 à 10 min. in de oven (zet de laatste 5 min. eventueel de ovengrill aan).

  11. Verwijder de laurierblaadjes en meng de groenten onder de linzen. Werk af met blaadjes waterkers en een draai van de pepermolen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 1 u.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Schil de aardperen, de pastinaak en de rapen. Snij in blokjes van 1 à 2 cm.

  4. Verwijder de pitten en de draden uit de butternutpompoen. Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 à 2 cm.

  5. Snij de kastanjechampignons in 2. Snij de citroen in 4 partjes.

  6. Snipper het knoflook fijn en snij de sjalot in grove stukken. Hak de noten grof.

  7. Verdeel alle groenteblokjes en de champignons over een bakplaat met bakpapier. Meng er de sjalotten, het knoflook en de citroenpartjes onder.

  8. Breng op smaak met de Provençaalse kruiden, zwarte peper, grof zeezout en de blaadjes laurier. Meng er de olijfolie onder. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven. Roer de groenten af en toe voorzichtig om.

  9. Kook de linzen gaar (instructies: zie verpakking). Giet af.

  10. Haal de bakplaat uit de oven en bestrooi met de gehakte noten en de balsamicoazijn. Zet nog 5 à 10 min. in de oven (zet de laatste 5 min. eventueel de ovengrill aan).

  11. Verwijder de laurierblaadjes en meng de groenten onder de linzen. Werk af met blaadjes waterkers en een draai van de pepermolen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2347 kj
Energie 561 kcal
Vet 32.4 g
Verzadigd vet 4.6 g
Koolhydraat 40.9 g
Suiker 7.6 g
Vezel 7.9 g
Eiwit 22.3 g
Zout 0.1 g
natrium 0 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Gordon Xmas Kerstbier Wijn Hardy's 'Stamp of Australia' Chardonnay-Sémillon Australië

Bekijk het recept digitaal