- Bewaar

- Bewaar
Luchtige appelpannenkoeken
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Rasp de appel.
-
Doe de bloem, de yoghurt, de melk en de eieren in een kom en mix tot een glad beslag. Voeg de geraspte appel toe. Laat ten minste een half uur rusten.
-
Bak de pannenkoekjes in de boter.
-
Afwerking:
-
Dien op met: stroop, karamelsaus of bloemsuiker. met sinaasappelsaus: doe het sap van 2 sinaasappelen in een steelpan. Voeg 100 g bloemsuiker toe en 1 dl water. Breng aan de kook. Laat inkoken tot een dikke stroop. Voeg naar smaak 3 eetl. sinaasappellikeur toe of wat sinaasappelconfituur.
-
geflambeerd met ijs: vul de pannenkoeken met een bolletje vanille-ijs en flambeer met calvados (weg van de dampkap).
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Rasp de appel.
-
Doe de bloem, de yoghurt, de melk en de eieren in een kom en mix tot een glad beslag. Voeg de geraspte appel toe. Laat ten minste een half uur rusten.
-
Bak de pannenkoekjes in de boter.
-
Afwerking:
-
Dien op met: stroop, karamelsaus of bloemsuiker. met sinaasappelsaus: doe het sap van 2 sinaasappelen in een steelpan. Voeg 100 g bloemsuiker toe en 1 dl water. Breng aan de kook. Laat inkoken tot een dikke stroop. Voeg naar smaak 3 eetl. sinaasappellikeur toe of wat sinaasappelconfituur.
-
geflambeerd met ijs: vul de pannenkoeken met een bolletje vanille-ijs en flambeer met calvados (weg van de dampkap).