Mango-kokospudding
Mango-kokospudding

Mango-kokospudding

2 u. 20 min.
Ontbijt
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 252 kcal
Vet 12.5 g
Verzadigd vet 9.7 g
Koolhydraat 30.8 g
Suiker 29.3 g
Vezel 1.9 g
Eiwit 3.2 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Week de gelatineblaadjes 10 min. in koud water.

  2. Schil intussen de mango en snij het vruchtvlees in stukjes. Doe in een hoge beker en mix fijn met een staafmixer (je kan ook een blender gebruiken). Schil de gember en rasp fijn.

  3. Doe de mangopuree en de gember in een steelpan en meng er de kokosmelk, de suiker en het zout onder. Laat al roerend even opwarmen (maar niet koken), tot de suiker is opgelost.

  4. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg al roerend toe aan het mangomengsel tot alles is opgelost.

  5. Verdeel het mengsel over de kommetjes of glaasjes. Dek af en zet minstens 2 u. in de koelkast.

  6. Werk af met het kokospoeder, de lychees en de muntblaadjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Week de gelatineblaadjes 10 min. in koud water.

  2. Schil intussen de mango en snij het vruchtvlees in stukjes. Doe in een hoge beker en mix fijn met een staafmixer (je kan ook een blender gebruiken). Schil de gember en rasp fijn.

  3. Doe de mangopuree en de gember in een steelpan en meng er de kokosmelk, de suiker en het zout onder. Laat al roerend even opwarmen (maar niet koken), tot de suiker is opgelost.

  4. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg al roerend toe aan het mangomengsel tot alles is opgelost.

  5. Verdeel het mengsel over de kommetjes of glaasjes. Dek af en zet minstens 2 u. in de koelkast.

  6. Werk af met het kokospoeder, de lychees en de muntblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 252 kcal
Vet 12.5 g
Verzadigd vet 9.7 g
Koolhydraat 30.8 g
Suiker 29.3 g
Vezel 1.9 g
Eiwit 3.2 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal