Ovenschotel met linzen en puree van wortelen
Ovenschotel met linzen en puree van wortelen

Ovenschotel met linzen en puree van wortelen

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 366 kcal
Energie 1531 kj
Vet 4.8 g
Verzadigd vet 0.9 g
Koolhydraat 57.9 g
Suiker 9.7 g
Vezel 7.7 g
Eiwit 18.6 g
Zout 1.5 g
natrium 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.
  2. Los het bouillonblokje op in het hete water.

  3. Snij de wortelen in gelijke stukken. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Snij de champignons in 4 of 6 (hou 1 à 2 champignons opzij voor de afwerking). Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Kook de aardappelen, de wortelen en de takjes tijm 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en verwijder de takjes tijm. Prak fijn met een pureestamper en roer er de amandeldrink onder. Kruid met 2/3 van het paprikapoeder, peper en zout.

  5. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min. glazig. Voeg de champignons toe en laat 5 min. bakken. Kruid met de rest van het paprikapoeder, de cayennepeper, peper en zout.

  6. Voeg de linzen toe en overgiet met de groentebouillon. Laat ± 20 min. garen op een zacht vuur. Kruid eventueel bij naar smaak.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Doe de linzen in een ovenschaal en bedek met de wortelpuree. Snij 1 à 2 champignons in fijne schijfjes en leg samen met enkele takjes verse tijm op de wortelpuree. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Snij 1 à 2 champignons in fijne schijfjes en leg samen met enkele takjes verse tijm op de wortelpuree, voor u de schaal in de oven zet.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.
  2. Los het bouillonblokje op in het hete water.

  3. Snij de wortelen in gelijke stukken. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Snij de champignons in 4 of 6 (hou 1 à 2 champignons opzij voor de afwerking). Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Kook de aardappelen, de wortelen en de takjes tijm 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en verwijder de takjes tijm. Prak fijn met een pureestamper en roer er de amandeldrink onder. Kruid met 2/3 van het paprikapoeder, peper en zout.

  5. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min. glazig. Voeg de champignons toe en laat 5 min. bakken. Kruid met de rest van het paprikapoeder, de cayennepeper, peper en zout.

  6. Voeg de linzen toe en overgiet met de groentebouillon. Laat ± 20 min. garen op een zacht vuur. Kruid eventueel bij naar smaak.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Doe de linzen in een ovenschaal en bedek met de wortelpuree. Snij 1 à 2 champignons in fijne schijfjes en leg samen met enkele takjes verse tijm op de wortelpuree. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Snij 1 à 2 champignons in fijne schijfjes en leg samen met enkele takjes verse tijm op de wortelpuree, voor u de schaal in de oven zet.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 366 kcal
Energie 1531 kj
Vet 4.8 g
Verzadigd vet 0.9 g
Koolhydraat 57.9 g
Suiker 9.7 g
Vezel 7.7 g
Eiwit 18.6 g
Zout 1.5 g
natrium 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Guldenberg Sterk blond bier Wijn Vaugelas 'Les Falaises' A.O.P. Languedoc

Bekijk het recept digitaal