Pannetje van roodbaars in `t groen
Pannetje van roodbaars in `t groen

Pannetje van roodbaars in `t groen

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 197 kcal
Vet 4.6 g
Koolhydraat 6.2 g
Eiwit 32.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de courgette in kleine blokjes (vooraf schillen hoeft niet).

  3. Bereiding:
  4. Breng 1,5 dl water aan de kook met het bouillonblokje en 1 eetl. citroensap. Leg er de diepgevroren roodbaarsfilets in en dek af. Laat 10 min. sudderen.

  5. Voeg de petit-suissekaasjes en de diepgevroren bolletjes kervel en spinazie toe. Kruid met tijm, peper en zout. Breng weer tot aan het kookpunt en doe er de courgetteblokjes bij. Dek af en laat nog 3 à 5 min. zachtjes sudderen.

  6. Haal de roodbaars uit de pan en snij elke filet in 3 à 4 stukken.

  7. Voeg de (diepgevroren) garnaaltjes toe, laat ze opwarmen en bind voorzichtig met wat instantsausbinder. Voeg de stukken vis opnieuw toe.

  8. Afwerking:
  9. Dien op met natuuraardappelen of gegratineerde aardappelpuree.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de courgette in kleine blokjes (vooraf schillen hoeft niet).

  3. Bereiding:
  4. Breng 1,5 dl water aan de kook met het bouillonblokje en 1 eetl. citroensap. Leg er de diepgevroren roodbaarsfilets in en dek af. Laat 10 min. sudderen.

  5. Voeg de petit-suissekaasjes en de diepgevroren bolletjes kervel en spinazie toe. Kruid met tijm, peper en zout. Breng weer tot aan het kookpunt en doe er de courgetteblokjes bij. Dek af en laat nog 3 à 5 min. zachtjes sudderen.

  6. Haal de roodbaars uit de pan en snij elke filet in 3 à 4 stukken.

  7. Voeg de (diepgevroren) garnaaltjes toe, laat ze opwarmen en bind voorzichtig met wat instantsausbinder. Voeg de stukken vis opnieuw toe.

  8. Afwerking:
  9. Dien op met natuuraardappelen of gegratineerde aardappelpuree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 197 kcal
Vet 4.6 g
Koolhydraat 6.2 g
Eiwit 32.5 g

Bekijk het recept digitaal