Rijsttaart
Rijsttaart

Rijsttaart

40 min.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 208 kcal
Vet 8.1 g
Koolhydraat 29.9 g
Eiwit 3.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Leg het uitgerolde kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm. Doorprik het deeg enkele keren met een vork.

  2. Breng de melk aan de kook en strooi er het zakje rijstpap in. Dek de pan af en laat op een zacht vuur ± 5 min. lichtjes dikken (1).

  3. Schep enkele lepels rijstebrij uit de pan en vermeng met de eidooier en de saffraan.

  4. Roer dit mengsel terug door de rijst.

  5. Giet de rijstebrij in de taartvorm en schuif in de voorverwarmde oven op 200 °C. Laat de taart ongeveer 30 min. bakken.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Leg het uitgerolde kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm. Doorprik het deeg enkele keren met een vork.

  2. Breng de melk aan de kook en strooi er het zakje rijstpap in. Dek de pan af en laat op een zacht vuur ± 5 min. lichtjes dikken (1).

  3. Schep enkele lepels rijstebrij uit de pan en vermeng met de eidooier en de saffraan.

  4. Roer dit mengsel terug door de rijst.

  5. Giet de rijstebrij in de taartvorm en schuif in de voorverwarmde oven op 200 °C. Laat de taart ongeveer 30 min. bakken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 208 kcal
Vet 8.1 g
Koolhydraat 29.9 g
Eiwit 3.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

andere Graindor Espresso

Bekijk het recept digitaal