Slaatje met Ardense ham, komkommer en radijsjes
Slaatje met Ardense ham, komkommer en radijsjes

Slaatje met Ardense ham, komkommer en radijsjes

15 min.
Voorgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 184 kcal
Vet 14.2 g
Koolhydraat 4.7 g
Eiwit 9.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de komkommer en snij in blokjes van een halve cm.

  3. Snij het groen van de radijsjes en snij ze in schijfjes.

  4. Snij de sjalot of het lente-uitje heel fijn.

  5. Pel de tomaat (dat gaat gemakkelijk als u ze eerst gedurende 10 seconden in kokend water legt). Verwijder de pitjes en snij in blokjes.

  6. Bak het brood krokant in een bodempje olie en laat uitlekken op keukenpapier. Snij in vierkante korstjes van 1 cm.

  7. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette.

  8. Bereiding:
  9. Meng de komkommerblokjes, de schijfjes radijs en het fijngesneden sjalotje of uitje onder de verse kaas. Kruid met peper en zout en meng goed door elkaar.

  10. Schik wat sla op een groot bord. Verdeel er de vinaigrette over. Snij de ham in de lengte door. Leg er een reep ham op.

  11. Schep wat kaas met groenten in het midden van de ham en leg dan een tweede reep ham dwars over de eerste.

  12. Werk het bord af met de broodkorstjes en de tomatenblokjes.

  13. Afwerking:
  14. Versier elk bord met enkele sprietjes bieslook.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de komkommer en snij in blokjes van een halve cm.

  3. Snij het groen van de radijsjes en snij ze in schijfjes.

  4. Snij de sjalot of het lente-uitje heel fijn.

  5. Pel de tomaat (dat gaat gemakkelijk als u ze eerst gedurende 10 seconden in kokend water legt). Verwijder de pitjes en snij in blokjes.

  6. Bak het brood krokant in een bodempje olie en laat uitlekken op keukenpapier. Snij in vierkante korstjes van 1 cm.

  7. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette.

  8. Bereiding:
  9. Meng de komkommerblokjes, de schijfjes radijs en het fijngesneden sjalotje of uitje onder de verse kaas. Kruid met peper en zout en meng goed door elkaar.

  10. Schik wat sla op een groot bord. Verdeel er de vinaigrette over. Snij de ham in de lengte door. Leg er een reep ham op.

  11. Schep wat kaas met groenten in het midden van de ham en leg dan een tweede reep ham dwars over de eerste.

  12. Werk het bord af met de broodkorstjes en de tomatenblokjes.

  13. Afwerking:
  14. Versier elk bord met enkele sprietjes bieslook.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 184 kcal
Vet 14.2 g
Koolhydraat 4.7 g
Eiwit 9.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Rosé de Rasiguères A.C. Côtes du Roussillon Uit het zuiden van Frankrijk, tussen de Middellandse Zee en de Pyreneeën, komt deze verfrissende rosé. Droog, fruitig en licht kruidig van smaak.

Bekijk het recept digitaal