- Bewaar

- Bewaar
Slaatje met Ardense ham, komkommer en radijsjes
Onze drankensuggesties
Wijn Rosé de Rasiguères A.C. Côtes du Roussillon Uit het zuiden van Frankrijk, tussen de Middellandse Zee en de Pyreneeën, komt deze verfrissende rosé. Droog, fruitig en licht kruidig van smaak.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de komkommer en snij in blokjes van een halve cm.
-
Snij het groen van de radijsjes en snij ze in schijfjes.
-
Snij de sjalot of het lente-uitje heel fijn.
-
Pel de tomaat (dat gaat gemakkelijk als u ze eerst gedurende 10 seconden in kokend water legt). Verwijder de pitjes en snij in blokjes.
-
Bak het brood krokant in een bodempje olie en laat uitlekken op keukenpapier. Snij in vierkante korstjes van 1 cm.
-
Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette.
-
Bereiding:
-
Meng de komkommerblokjes, de schijfjes radijs en het fijngesneden sjalotje of uitje onder de verse kaas. Kruid met peper en zout en meng goed door elkaar.
-
Schik wat sla op een groot bord. Verdeel er de vinaigrette over. Snij de ham in de lengte door. Leg er een reep ham op.
-
Schep wat kaas met groenten in het midden van de ham en leg dan een tweede reep ham dwars over de eerste.
-
Werk het bord af met de broodkorstjes en de tomatenblokjes.
-
Afwerking:
-
Versier elk bord met enkele sprietjes bieslook.
Onze drankensuggesties
Wijn Rosé de Rasiguères A.C. Côtes du Roussillon Uit het zuiden van Frankrijk, tussen de Middellandse Zee en de Pyreneeën, komt deze verfrissende rosé. Droog, fruitig en licht kruidig van smaak.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de komkommer en snij in blokjes van een halve cm.
-
Snij het groen van de radijsjes en snij ze in schijfjes.
-
Snij de sjalot of het lente-uitje heel fijn.
-
Pel de tomaat (dat gaat gemakkelijk als u ze eerst gedurende 10 seconden in kokend water legt). Verwijder de pitjes en snij in blokjes.
-
Bak het brood krokant in een bodempje olie en laat uitlekken op keukenpapier. Snij in vierkante korstjes van 1 cm.
-
Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette.
-
Bereiding:
-
Meng de komkommerblokjes, de schijfjes radijs en het fijngesneden sjalotje of uitje onder de verse kaas. Kruid met peper en zout en meng goed door elkaar.
-
Schik wat sla op een groot bord. Verdeel er de vinaigrette over. Snij de ham in de lengte door. Leg er een reep ham op.
-
Schep wat kaas met groenten in het midden van de ham en leg dan een tweede reep ham dwars over de eerste.
-
Werk het bord af met de broodkorstjes en de tomatenblokjes.
-
Afwerking:
-
Versier elk bord met enkele sprietjes bieslook.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Rosé de Rasiguères A.C. Côtes du Roussillon Uit het zuiden van Frankrijk, tussen de Middellandse Zee en de Pyreneeën, komt deze verfrissende rosé. Droog, fruitig en licht kruidig van smaak.