Stoofpotje met gehaktballetjes, gele rapen en champignons
Stoofpotje met gehaktballetjes, gele rapen en champignons

Stoofpotje met gehaktballetjes, gele rapen en champignons

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 850 kcal
Vet 38.6 g
Verzadigd vet 16.8 g
Koolhydraat 72.4 g
Suiker 7.9 g
Vezel 12 g
Eiwit 47.1 g
Zout 2.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.
  2. Schil de rapen en de aardappelen. Snij de rapen in blokjes. Snij de aardappelen in de lengte in 4. Snij de champignons in 4. Snipper de ui, het knoflook en de peterselie fijn.

  3. Meng het paneermeel met het gehakt. Rol 12 balletjes.

  4. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  5. Verhit intussen de olijfolie en stoof de ui en het knoflook 1 min. Voeg de blokjes raap toe en laat 4 min. stoven. Kruid met peper en zout en verkruimel er het bouillonblokje over. Bestrooi met de bloem, meng goed en overgiet met 2,5 dl water. Dek af en laat 10 min. garen.

  6. Smelt de helft van de boter in een pan en bak de champignons 5 min. goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.

  7. Smelt in dezelfde pan de rest van de boter en bak de balletjes rondom goudbruin. Laat nog 5 à 6 min. verder garen.

  8. Doe de champignons bij de rapen en overgiet met de room. Voeg de takjes rozemarijn toe en laat onafgedekt 10 min. sudderen op een zacht vuur. Meng er de sojasaus en de helft van de peterselie onder en voeg de balletjes toe. Meng onder elkaar.

  9. Verdeel de groenten, de balletjes en de aardappelen over de borden. Werk af met de rest van de peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.
  2. Schil de rapen en de aardappelen. Snij de rapen in blokjes. Snij de aardappelen in de lengte in 4. Snij de champignons in 4. Snipper de ui, het knoflook en de peterselie fijn.

  3. Meng het paneermeel met het gehakt. Rol 12 balletjes.

  4. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  5. Verhit intussen de olijfolie en stoof de ui en het knoflook 1 min. Voeg de blokjes raap toe en laat 4 min. stoven. Kruid met peper en zout en verkruimel er het bouillonblokje over. Bestrooi met de bloem, meng goed en overgiet met 2,5 dl water. Dek af en laat 10 min. garen.

  6. Smelt de helft van de boter in een pan en bak de champignons 5 min. goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.

  7. Smelt in dezelfde pan de rest van de boter en bak de balletjes rondom goudbruin. Laat nog 5 à 6 min. verder garen.

  8. Doe de champignons bij de rapen en overgiet met de room. Voeg de takjes rozemarijn toe en laat onafgedekt 10 min. sudderen op een zacht vuur. Meng er de sojasaus en de helft van de peterselie onder en voeg de balletjes toe. Meng onder elkaar.

  9. Verdeel de groenten, de balletjes en de aardappelen over de borden. Werk af met de rest van de peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 850 kcal
Vet 38.6 g
Verzadigd vet 16.8 g
Koolhydraat 72.4 g
Suiker 7.9 g
Vezel 12 g
Eiwit 47.1 g
Zout 2.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Groot Genoegen Cinsaut-Cabernet Sauvignon Western Cape Zuid-Afrika Bier Postel Dubbel Donker abdijbier

Bekijk het recept digitaal