Witloofsoep met 'kantkoekjes' van kaas en ham
Witloofsoep met 'kantkoekjes' van kaas en ham

Witloofsoep met 'kantkoekjes' van kaas en ham

30 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 333 kcal
Vet 26.7 g
Verzadigd vet 16.8 g
Koolhydraat 11.4 g
Suiker 9.5 g
Vezel 3 g
Eiwit 10.4 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het witloof in stukjes.

  3. Rasp de kaas.

  4. Snij het vetrandje van de ham weg. Rol het sneetje ham stevig op en snij het in flinterdunne reepjes.

  5. Bereiding:
  6. Maak 16 cirkeltjes (Ø 4 cm) met de geraspte kaas op een vel aluminium- of bakfolie. Let erop dat de kaascirkeltjes even dik zijn. Bestrooi ze met enkele hamsnippers en tijm. Laat 4 à 5 min. bakken onder de grill. Laat even afkoelen en pel de 'kantkoekjes' van de folie. Dat gaat gemakkelijk als u de folie lichtjes plooit.

  7. Laat de gesnipperde sjalot gedurende 1 min. glazig stoven in hete boter. Voeg het witloof, het rietsuikerklontje, de kalfsfond, 7 dl water, paprikapoeder, nootmuskaat en cayennepeper toe. Dek af en laat 10 min. koken.

  8. Mix de soep. Voeg de helft van de room toe en kruid met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Versier elk bord soep met een straaltje room, enkele sprietjes bieslook en 4 'kantkoekjes'.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het witloof in stukjes.

  3. Rasp de kaas.

  4. Snij het vetrandje van de ham weg. Rol het sneetje ham stevig op en snij het in flinterdunne reepjes.

  5. Bereiding:
  6. Maak 16 cirkeltjes (Ø 4 cm) met de geraspte kaas op een vel aluminium- of bakfolie. Let erop dat de kaascirkeltjes even dik zijn. Bestrooi ze met enkele hamsnippers en tijm. Laat 4 à 5 min. bakken onder de grill. Laat even afkoelen en pel de 'kantkoekjes' van de folie. Dat gaat gemakkelijk als u de folie lichtjes plooit.

  7. Laat de gesnipperde sjalot gedurende 1 min. glazig stoven in hete boter. Voeg het witloof, het rietsuikerklontje, de kalfsfond, 7 dl water, paprikapoeder, nootmuskaat en cayennepeper toe. Dek af en laat 10 min. koken.

  8. Mix de soep. Voeg de helft van de room toe en kruid met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Versier elk bord soep met een straaltje room, enkele sprietjes bieslook en 4 'kantkoekjes'.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 333 kcal
Vet 26.7 g
Verzadigd vet 16.8 g
Koolhydraat 11.4 g
Suiker 9.5 g
Vezel 3 g
Eiwit 10.4 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Rochefort 6 Donker trappistenbier Wijn Château Le Menaudat A.O.P. Blaye - Côtes de Bordeaux Wijn Vintense 'O°rigin' Les Galets Alcoholvrije wijn

Bekijk het recept digitaal