- Bewaar

- Bewaar
Witloofsoep met 'kantkoekjes' van kaas en ham
Onze drankensuggesties
Bier Rochefort 6 Donker trappistenbier Wijn Château Le Menaudat A.O.P. Blaye - Côtes de Bordeaux Wijn Vintense 'O°rigin' Les Galets Alcoholvrije wijn
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het witloof in stukjes.
-
Rasp de kaas.
-
Snij het vetrandje van de ham weg. Rol het sneetje ham stevig op en snij het in flinterdunne reepjes.
-
Bereiding:
-
Maak 16 cirkeltjes (Ø 4 cm) met de geraspte kaas op een vel aluminium- of bakfolie. Let erop dat de kaascirkeltjes even dik zijn. Bestrooi ze met enkele hamsnippers en tijm. Laat 4 à 5 min. bakken onder de grill. Laat even afkoelen en pel de 'kantkoekjes' van de folie. Dat gaat gemakkelijk als u de folie lichtjes plooit.
-
Laat de gesnipperde sjalot gedurende 1 min. glazig stoven in hete boter. Voeg het witloof, het rietsuikerklontje, de kalfsfond, 7 dl water, paprikapoeder, nootmuskaat en cayennepeper toe. Dek af en laat 10 min. koken.
-
Mix de soep. Voeg de helft van de room toe en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Versier elk bord soep met een straaltje room, enkele sprietjes bieslook en 4 'kantkoekjes'.
Onze drankensuggesties
Bier Rochefort 6 Donker trappistenbier Wijn Château Le Menaudat A.O.P. Blaye - Côtes de Bordeaux Wijn Vintense 'O°rigin' Les Galets Alcoholvrije wijn
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het witloof in stukjes.
-
Rasp de kaas.
-
Snij het vetrandje van de ham weg. Rol het sneetje ham stevig op en snij het in flinterdunne reepjes.
-
Bereiding:
-
Maak 16 cirkeltjes (Ø 4 cm) met de geraspte kaas op een vel aluminium- of bakfolie. Let erop dat de kaascirkeltjes even dik zijn. Bestrooi ze met enkele hamsnippers en tijm. Laat 4 à 5 min. bakken onder de grill. Laat even afkoelen en pel de 'kantkoekjes' van de folie. Dat gaat gemakkelijk als u de folie lichtjes plooit.
-
Laat de gesnipperde sjalot gedurende 1 min. glazig stoven in hete boter. Voeg het witloof, het rietsuikerklontje, de kalfsfond, 7 dl water, paprikapoeder, nootmuskaat en cayennepeper toe. Dek af en laat 10 min. koken.
-
Mix de soep. Voeg de helft van de room toe en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Versier elk bord soep met een straaltje room, enkele sprietjes bieslook en 4 'kantkoekjes'.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Rochefort 6 Donker trappistenbier Wijn Château Le Menaudat A.O.P. Blaye - Côtes de Bordeaux Wijn Vintense 'O°rigin' Les Galets Alcoholvrije wijn