Zoeteaardappelwafeltjes
Zoeteaardappelwafeltjes

Zoeteaardappelwafeltjes

1 u. 15 min.
Tussendoortje
25 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 94 kcal
Vet 3.5 g
Verzadigd vet 2 g
Koolhydraat 13.2 g
Suiker 4.9 g
Vezel 1.1 g
Eiwit 1.8 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 1 u. 15 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Wrijf de zoete aardappelen goed schoon onder koud water. Prik er enkele keren in met een vork. Doe ze in een ovenschaal en bak ± 45 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Haal uit de oven en laat wat afkoelen. Schep het vruchtvlees uit de schil en doe in een mengkom.

  5. Smelt 50 g boter in een steelpannetje. Laat even afkoelen.

  6. Doe de volkoren- en speltbloem, het bakpoeder, de rietsuiker en de gesmolten boter bij de zoete aardappelen.

  7. Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap de zaadjes eruit met een scherp mesje. Klop de eieren goed los, samen met het citroensap, de vanillezaadjes, de haverdrink en het zout. Voeg toe aan het zoeteaardappelmengsel en meng tot een glad geheel.

  8. Verhit een wafelijzer en vet in met een klontje boter. Bak de wafeltjes aan beide kanten mooi bruin. Vet het wafelijzer tussen elke bakbeurt in met extra boter.

  9. Laat de wafeltjes lichtjes of volledig afkoelen op een rooster.

Tip

Warm of koud, maakt niet uit, deze wafeltjes smaken altijd heerlijk. Bewaar ze in een blikken koekjesdoos, en u kan er nog 5 dagen van smullen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 1 u. 15 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Wrijf de zoete aardappelen goed schoon onder koud water. Prik er enkele keren in met een vork. Doe ze in een ovenschaal en bak ± 45 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Haal uit de oven en laat wat afkoelen. Schep het vruchtvlees uit de schil en doe in een mengkom.

  5. Smelt 50 g boter in een steelpannetje. Laat even afkoelen.

  6. Doe de volkoren- en speltbloem, het bakpoeder, de rietsuiker en de gesmolten boter bij de zoete aardappelen.

  7. Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap de zaadjes eruit met een scherp mesje. Klop de eieren goed los, samen met het citroensap, de vanillezaadjes, de haverdrink en het zout. Voeg toe aan het zoeteaardappelmengsel en meng tot een glad geheel.

  8. Verhit een wafelijzer en vet in met een klontje boter. Bak de wafeltjes aan beide kanten mooi bruin. Vet het wafelijzer tussen elke bakbeurt in met extra boter.

  9. Laat de wafeltjes lichtjes of volledig afkoelen op een rooster.

Tip

Warm of koud, maakt niet uit, deze wafeltjes smaken altijd heerlijk. Bewaar ze in een blikken koekjesdoos, en u kan er nog 5 dagen van smullen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 94 kcal
Vet 3.5 g
Verzadigd vet 2 g
Koolhydraat 13.2 g
Suiker 4.9 g
Vezel 1.1 g
Eiwit 1.8 g
Zout 0.2 g

Bekijk het recept digitaal