Gemarineerde runderbrochette met krieltjespapillot en tomatenbrochette
Gemarineerde runderbrochette met krieltjespapillot en tomatenbrochette

Gemarineerde runderbrochette met krieltjespapillot en tomatenbrochette

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 489 kcal
Vet 23.3 g
Verzadigd vet 6.8 g
Koolhydraat 30.7 g
Suiker 7.6 g
Vezel 4.5 g
Eiwit 36.6 g
Zout 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Bereiding in de keuken (20 min.)
  3. Wrijf de krielaardappelen goed schoon onder koud water en kook 10 min. gaar in lichtgezouten water.

  4. Snij intussen de lente-uitjes in 3 stukken van 3 cm. Snipper de rest van het groen in heel fijne ringetjes.

  5. Rol elke kerstomaat in een sneetje spek. Steek 4 kerstomaten afwisselend met stukjes lente-ui op een brochettestokje. Maak zo nog 3 brochettes.

  6. Snij de krieltjes middendoor en verdeel over 4 vellen bakpapier. Leg er telkens 1 koffiel. boter op en bestrooi met de fijngesnipperde lente-uitjes. Kruid met zwarte peper en zeezout. Wikkel de vellen in aluminiumfolie en vouw dicht.

  7. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes en bestrooi met de BBQ-mix. Meng met de olijfolie en kruid met zwarte peper en zeezout.

  8. Bereiding:
  9. Bereiding op de barbecue
  10. Verwarm de krieltjespapillotten 15 à 20 min. op de rand van een hete barbecue.

  11. Bak intussen de runderbrochettes ± 8 min. op de barbecue. Draai regelmatig om.

  12. Bak de tomatenbrochettes 2 à 3 min. aan elke kant op de barbecue.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de ijsbergsla over de borden en schik er een tomatenbrochette op. Serveer met een runderbrochette en een krieltjespapilllot.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Bereiding in de keuken (20 min.)
  3. Wrijf de krielaardappelen goed schoon onder koud water en kook 10 min. gaar in lichtgezouten water.

  4. Snij intussen de lente-uitjes in 3 stukken van 3 cm. Snipper de rest van het groen in heel fijne ringetjes.

  5. Rol elke kerstomaat in een sneetje spek. Steek 4 kerstomaten afwisselend met stukjes lente-ui op een brochettestokje. Maak zo nog 3 brochettes.

  6. Snij de krieltjes middendoor en verdeel over 4 vellen bakpapier. Leg er telkens 1 koffiel. boter op en bestrooi met de fijngesnipperde lente-uitjes. Kruid met zwarte peper en zeezout. Wikkel de vellen in aluminiumfolie en vouw dicht.

  7. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes en bestrooi met de BBQ-mix. Meng met de olijfolie en kruid met zwarte peper en zeezout.

  8. Bereiding:
  9. Bereiding op de barbecue
  10. Verwarm de krieltjespapillotten 15 à 20 min. op de rand van een hete barbecue.

  11. Bak intussen de runderbrochettes ± 8 min. op de barbecue. Draai regelmatig om.

  12. Bak de tomatenbrochettes 2 à 3 min. aan elke kant op de barbecue.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de ijsbergsla over de borden en schik er een tomatenbrochette op. Serveer met een runderbrochette en een krieltjespapilllot.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 489 kcal
Vet 23.3 g
Verzadigd vet 6.8 g
Koolhydraat 30.7 g
Suiker 7.6 g
Vezel 4.5 g
Eiwit 36.6 g
Zout 2.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Leffe Bruin Donker abdijbier Wijn Les Trois Colonnes A.O.P. Bordeaux

Bekijk het recept digitaal