Herfstpasta met groene kruiden
Herfstpasta met groene kruiden

Herfstpasta met groene kruiden

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 580 kcal
Energie 2427 kj
Vet 14.9 g
Verzadigd vet 1.8 g
Koolhydraat 92 g
Suiker 16.5 g
Vezel 5.5 g
Eiwit 16.9 g
Zout 1 g
natrium 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 50 min.
  2. Pers het knoflook en snipper de ui fijn. Snipper de peterselie fijn en rits de blaadjes van de takjes tijm. Scheur de oesterzwammen in repen.

  3. Pers de citroen. Vul een kom met water en voeg de helft van het citroensap toe. Schil de schorseneren met een dunschiller (gebruik daarvoor keukenhandschoenen). Snij in stukken van ± 4 cm en leg in het citroenwater.

  4. Haal de schorseneren uit het citroenwater. Kook ± 15 min. in lichtgezouten water, samen met de rest van het citroensap. Giet af en laat uitlekken.

  5. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Hou 1 dl kookvocht opzij en giet de rest af. Laat uitlekken.

  6. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de oesterzwammen toe en bak 5 min. Doe er de helft van de peterselie en de uitgelekte schorseneren bij.

  7. Giet er het roomalternatief bij en laat even opwarmen. Kruid met zwarte peper, zout en de tijm. Meng er de pasta onder en voeg eventueel wat kookvocht toe. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 50 min.
  2. Pers het knoflook en snipper de ui fijn. Snipper de peterselie fijn en rits de blaadjes van de takjes tijm. Scheur de oesterzwammen in repen.

  3. Pers de citroen. Vul een kom met water en voeg de helft van het citroensap toe. Schil de schorseneren met een dunschiller (gebruik daarvoor keukenhandschoenen). Snij in stukken van ± 4 cm en leg in het citroenwater.

  4. Haal de schorseneren uit het citroenwater. Kook ± 15 min. in lichtgezouten water, samen met de rest van het citroensap. Giet af en laat uitlekken.

  5. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Hou 1 dl kookvocht opzij en giet de rest af. Laat uitlekken.

  6. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de oesterzwammen toe en bak 5 min. Doe er de helft van de peterselie en de uitgelekte schorseneren bij.

  7. Giet er het roomalternatief bij en laat even opwarmen. Kruid met zwarte peper, zout en de tijm. Meng er de pasta onder en voeg eventueel wat kookvocht toe. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 580 kcal
Energie 2427 kj
Vet 14.9 g
Verzadigd vet 1.8 g
Koolhydraat 92 g
Suiker 16.5 g
Vezel 5.5 g
Eiwit 16.9 g
Zout 1 g
natrium 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Wijn EviDanse Chardonnay - I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal