Pasta alla puttanesca met artisjok
Pasta alla puttanesca met artisjok

Pasta alla puttanesca met artisjok

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2485 kj
Energie 594 kcal
Vet 18.2 g
Verzadigd vet 1.4 g
Koolhydraat 84.1 g
Suiker 18.7 g
Vezel 10.6 g
Eiwit 18 g
Zout 2.3 g
natrium 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Pers 1/2 citroen boven een kom met water. Pers de andere helft in een ander kommetje. Snipper de ui fijn. Scheur de blaadjes basilicum in stukjes. Snij met een dunschiller enkele krullen van de parmezaan.

  3. Snij de bodem van de artisjokken (laat zo'n 3 cm van de steel eraan). Dompel ze even onder in het citroenwater. Verwijder de harde buitenste blaadjes en snij tot tegen de rand van het hart. Verwijder het hooi met een meloenlepel. Schil de bodem en het steeltje van de artisjokken. Snij elke bodem in 6 stukjes. Leg de artisjokbodems in het citroenwater tot gebruik.

  4. Kook de pasta in een kookpot met lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  5. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en voeg de ui en de stukjes artisjokbodem toe. Stoof enkele minuten. Kruid met peper en zout. Laat nog enkele minuten stoven en roer regelmatig. Voeg daarna de halfgedroogde tomaten, de uitgelekte kappertjes en olijven toe.

  6. Besprenkel de artisjokbereiding met het citroensap. Zet het vuur hoger en laat even meebakken. Voeg 1 pollepel water toe. Breng aan de kook en dek af. Laat 15 min. sudderen.

  7. Voeg de pasta en de basilicumblaadjes toe aan de saus en meng kort. Verdeel over diepe borden en werk af met de parmezaan.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Pers 1/2 citroen boven een kom met water. Pers de andere helft in een ander kommetje. Snipper de ui fijn. Scheur de blaadjes basilicum in stukjes. Snij met een dunschiller enkele krullen van de parmezaan.

  3. Snij de bodem van de artisjokken (laat zo'n 3 cm van de steel eraan). Dompel ze even onder in het citroenwater. Verwijder de harde buitenste blaadjes en snij tot tegen de rand van het hart. Verwijder het hooi met een meloenlepel. Schil de bodem en het steeltje van de artisjokken. Snij elke bodem in 6 stukjes. Leg de artisjokbodems in het citroenwater tot gebruik.

  4. Kook de pasta in een kookpot met lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  5. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en voeg de ui en de stukjes artisjokbodem toe. Stoof enkele minuten. Kruid met peper en zout. Laat nog enkele minuten stoven en roer regelmatig. Voeg daarna de halfgedroogde tomaten, de uitgelekte kappertjes en olijven toe.

  6. Besprenkel de artisjokbereiding met het citroensap. Zet het vuur hoger en laat even meebakken. Voeg 1 pollepel water toe. Breng aan de kook en dek af. Laat 15 min. sudderen.

  7. Voeg de pasta en de basilicumblaadjes toe aan de saus en meng kort. Verdeel over diepe borden en werk af met de parmezaan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2485 kj
Energie 594 kcal
Vet 18.2 g
Verzadigd vet 1.4 g
Koolhydraat 84.1 g
Suiker 18.7 g
Vezel 10.6 g
Eiwit 18 g
Zout 2.3 g
natrium 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Salento I.G.P. Notte Rossa Primitivo Rosato Puglia- Italië Bier Leffe Blond Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal