- Bewaar

- Bewaar
Pinsa met pistachepesto, parmaham en buffelmozzarella
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
15 min.
-
Rooster de pistachenoten in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof, tot ze beginnen te kleuren. Laat kort afkoelen en wrijf er de velletjes af.
-
Rasp de parmezaan. Mix samen met 50 g pistachenoten, het knoflook, het basilicum en 2/3 van de olijfolie in een hoge beker tot een smeuïge pesto. Kruid met peper en zout.
-
Zorg voor een goed warme barbecue. Verdeel 2 el pesto over de pinsabodem. Beleg met de mozzarella. Bak de pinsa op een pizzasteen of een bakplaat ± 6 min. goudbruin en knapperig.
-
Verdeel de parmaham over de pinsa. Schep er eventueel wat extra pesto op. Werk naar smaak af met de rucola, de rest van de pistachenoten en peper. Bedruppel met de rest van de olijfolie.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
15 min.
-
Rooster de pistachenoten in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof, tot ze beginnen te kleuren. Laat kort afkoelen en wrijf er de velletjes af.
-
Rasp de parmezaan. Mix samen met 50 g pistachenoten, het knoflook, het basilicum en 2/3 van de olijfolie in een hoge beker tot een smeuïge pesto. Kruid met peper en zout.
-
Zorg voor een goed warme barbecue. Verdeel 2 el pesto over de pinsabodem. Beleg met de mozzarella. Bak de pinsa op een pizzasteen of een bakplaat ± 6 min. goudbruin en knapperig.
-
Verdeel de parmaham over de pinsa. Schep er eventueel wat extra pesto op. Werk naar smaak af met de rucola, de rest van de pistachenoten en peper. Bedruppel met de rest van de olijfolie.