Pita met rauwkost en yoghurt-looksaus
Pita met rauwkost en yoghurt-looksaus

Pita met rauwkost en yoghurt-looksaus

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2791 kj
Energie 667 kcal
Vet 33.1 g
Verzadigd vet 8.6 g
Koolhydraat 48.7 g
Suiker 8.5 g
Vezel 5.2 g
Eiwit 40.9 g
Zout 3.6 g
natrium 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een pan en roerbak het pitavlees 5 à 8 min.

  2. Pers het knoflook. Hak het bieslook fijn. Snij de ongeschilde komkommer in dunne schijfjes.

  3. Meng de Griekse yoghurt onder de mayonaise, het knoflook en het bieslook. Kruid met zwarte peper en zout.

  4. Verwarm intussen de pitabroodjes (instructies: zie verpakking).

  5. Open de pitabroodjes en vul met het vleesmengsel.

  6. Doe er wat rauwkost, enkele schijfjes komkommer en de knoflooksaus bij.

  7. Serveer met de rest van de rauwkost en de komkommer.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een pan en roerbak het pitavlees 5 à 8 min.

  2. Pers het knoflook. Hak het bieslook fijn. Snij de ongeschilde komkommer in dunne schijfjes.

  3. Meng de Griekse yoghurt onder de mayonaise, het knoflook en het bieslook. Kruid met zwarte peper en zout.

  4. Verwarm intussen de pitabroodjes (instructies: zie verpakking).

  5. Open de pitabroodjes en vul met het vleesmengsel.

  6. Doe er wat rauwkost, enkele schijfjes komkommer en de knoflooksaus bij.

  7. Serveer met de rest van de rauwkost en de komkommer.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2791 kj
Energie 667 kcal
Vet 33.1 g
Verzadigd vet 8.6 g
Koolhydraat 48.7 g
Suiker 8.5 g
Vezel 5.2 g
Eiwit 40.9 g
Zout 3.6 g
natrium 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Estaminet Refined Lager Pils Wijn Solensis « Red Blend » 2021/2022 Vin de France Gérard Bertrand

Bekijk het recept digitaal