Vegetarische pita met gegrilde kikkererwten
Vegetarische pita met gegrilde kikkererwten

Vegetarische pita met gegrilde kikkererwten

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 306 kcal
Energie 1280 kj
Vet 9.3 g
Verzadigd vet 3.5 g
Koolhydraat 40.7 g
Suiker 5.5 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 11.4 g
Zout 0.8 g
natrium 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snipper de rode ui en het knoflook fijn.

  4. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken. Meng met de olijfolie, de sriracha, de ui en het knoflook. Kruid met peper en zout.

  5. Verdeel de kikkererwten en de plantaardige kipstukjes over een bakplaat met bakpapier en zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Verwarm intussen de pitabroodjes (instructies: zie verpakking).

  7. Snipper de dille fijn en meng onder de yoghurt. Kruid met peper en zout.

  8. Schil de wortelen en rasp ze. Hak de sla grof.

  9. Open de pitabroodjes en vul met de geroosterde kikkererwten en kipstukjes, de sla en de geraspte wortelen. Werk af met de dilledressing.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snipper de rode ui en het knoflook fijn.

  4. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken. Meng met de olijfolie, de sriracha, de ui en het knoflook. Kruid met peper en zout.

  5. Verdeel de kikkererwten en de plantaardige kipstukjes over een bakplaat met bakpapier en zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Verwarm intussen de pitabroodjes (instructies: zie verpakking).

  7. Snipper de dille fijn en meng onder de yoghurt. Kruid met peper en zout.

  8. Schil de wortelen en rasp ze. Hak de sla grof.

  9. Open de pitabroodjes en vul met de geroosterde kikkererwten en kipstukjes, de sla en de geraspte wortelen. Werk af met de dilledressing.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 306 kcal
Energie 1280 kj
Vet 9.3 g
Verzadigd vet 3.5 g
Koolhydraat 40.7 g
Suiker 5.5 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 11.4 g
Zout 0.8 g
natrium 0.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Jp. Chenet So Free rosé 0,0 % vol Bier Chimay Goud Blond trappistenbier

Bekijk het recept digitaal