Restaurantsteak met broccolipuree en worteltjes
Restaurantsteak met broccolipuree en worteltjes

Restaurantsteak met broccolipuree en worteltjes

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 592 kcal
Vet 20.8 g
Verzadigd vet 6.4 g
Koolhydraat 48.1 g
Suiker 6.6 g
Vezel 10.7 g
Eiwit 47.9 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en de wortelen en snij in gelijke stukken.

  2. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de steel en snij in staafjes.

  3. Snipper het knoflook fijn.

  4. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg na 10 min. de broccoliroosjes en -staafjes toe. Giet af. Prak fijn en meng er 1 eetl. boter onder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  5. Kook intussen de wortelen 8 min. in lichtgezouten water. Giet af en hou apart.

  6. Hak de peterselie fijn.

  7. Verhit de olijfolie in de kookpot van de wortelen en stoof het knoflook 1 min. Voeg de wortelen en de peterselie toe en kruid met peper en zout. Hou warm.

  8. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.

  9. Smelt 1 eetl. boter in dezelfde pan en bak de steaks 2 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en bak verder naar smaak.

  10. Verdeel de kruidenboter over de steaks en geef er de broccolipuree en de worteltjes bij. Bestrooi met de pijnboompitten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en de wortelen en snij in gelijke stukken.

  2. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de steel en snij in staafjes.

  3. Snipper het knoflook fijn.

  4. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg na 10 min. de broccoliroosjes en -staafjes toe. Giet af. Prak fijn en meng er 1 eetl. boter onder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  5. Kook intussen de wortelen 8 min. in lichtgezouten water. Giet af en hou apart.

  6. Hak de peterselie fijn.

  7. Verhit de olijfolie in de kookpot van de wortelen en stoof het knoflook 1 min. Voeg de wortelen en de peterselie toe en kruid met peper en zout. Hou warm.

  8. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.

  9. Smelt 1 eetl. boter in dezelfde pan en bak de steaks 2 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en bak verder naar smaak.

  10. Verdeel de kruidenboter over de steaks en geef er de broccolipuree en de worteltjes bij. Bestrooi met de pijnboompitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 592 kcal
Vet 20.8 g
Verzadigd vet 6.4 g
Koolhydraat 48.1 g
Suiker 6.6 g
Vezel 10.7 g
Eiwit 47.9 g
Zout 0.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chimay Tripel Blond trappistenbier Wijn Château La Croix Sainte-Anne A.O.P. Bordeaux Supérieur

Bekijk het recept digitaal