- Bewaar

- Bewaar
Restaurantsteak met broccolipuree en worteltjes
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Tripel Blond trappistenbier Wijn Château La Croix Sainte-Anne A.O.P. Bordeaux Supérieur
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Schil de aardappelen en de wortelen en snij in gelijke stukken.
-
Verdeel de broccoli in roosjes, schil de steel en snij in staafjes.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg na 10 min. de broccoliroosjes en -staafjes toe. Giet af. Prak fijn en meng er 1 eetl. boter onder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Kook intussen de wortelen 8 min. in lichtgezouten water. Giet af en hou apart.
-
Hak de peterselie fijn.
-
Verhit de olijfolie in de kookpot van de wortelen en stoof het knoflook 1 min. Voeg de wortelen en de peterselie toe en kruid met peper en zout. Hou warm.
-
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Smelt 1 eetl. boter in dezelfde pan en bak de steaks 2 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en bak verder naar smaak.
-
Verdeel de kruidenboter over de steaks en geef er de broccolipuree en de worteltjes bij. Bestrooi met de pijnboompitten.
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Tripel Blond trappistenbier Wijn Château La Croix Sainte-Anne A.O.P. Bordeaux Supérieur
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Schil de aardappelen en de wortelen en snij in gelijke stukken.
-
Verdeel de broccoli in roosjes, schil de steel en snij in staafjes.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg na 10 min. de broccoliroosjes en -staafjes toe. Giet af. Prak fijn en meng er 1 eetl. boter onder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Kook intussen de wortelen 8 min. in lichtgezouten water. Giet af en hou apart.
-
Hak de peterselie fijn.
-
Verhit de olijfolie in de kookpot van de wortelen en stoof het knoflook 1 min. Voeg de wortelen en de peterselie toe en kruid met peper en zout. Hou warm.
-
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Smelt 1 eetl. boter in dezelfde pan en bak de steaks 2 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en bak verder naar smaak.
-
Verdeel de kruidenboter over de steaks en geef er de broccolipuree en de worteltjes bij. Bestrooi met de pijnboompitten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Tripel Blond trappistenbier Wijn Château La Croix Sainte-Anne A.O.P. Bordeaux Supérieur