Roggeboterham met pompoenspread
Roggeboterham met pompoenspread

Roggeboterham met pompoenspread

1 u.
Ontbijt
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 235 kcal
Energie 983 kj
Vet 4.7 g
Verzadigd vet 0.7 g
Koolhydraat 33.8 g
Suiker 8 g
Vezel 10.1 g
Eiwit 9.1 g
Zout 1.4 g
natrium 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 60 min.
  2. Laat de kikkererwten 1 nacht weken in water. Giet af.

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Snij het gepelde teentje knoflook in de lengte in 2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij fijn. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  5. Lepel de pitten en de draden uit de halve butternutpompoen. Leg de halve pompoen op een bakplaat met bakpapier en duw de halve teentjes knoflook in het vruchtvlees.

  6. Leg er de fijngesneden puntpaprika en het pepertje naast. Kruid met het paprikapoeder, zwarte peper en zout en overgiet met de olijfolie. Zet 45 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Kook intussen de kikkererwten ± 35 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Pers de limoen en snipper de koriander fijn. Doe samen met de gekookte kikkererwten in een hoge maatbeker.

  9. Haal de pompoen uit de oven en schep het vruchtvlees uit de schil. Doe samen met de puntpaprika en het pepertje bij de kikkererwten in de maatbeker. Mix fijn tot een spread en besmeer er 4 sneetjes roggebrood mee. Dek af met de overige sneetjes brood.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 60 min.
  2. Laat de kikkererwten 1 nacht weken in water. Giet af.

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Snij het gepelde teentje knoflook in de lengte in 2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij fijn. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  5. Lepel de pitten en de draden uit de halve butternutpompoen. Leg de halve pompoen op een bakplaat met bakpapier en duw de halve teentjes knoflook in het vruchtvlees.

  6. Leg er de fijngesneden puntpaprika en het pepertje naast. Kruid met het paprikapoeder, zwarte peper en zout en overgiet met de olijfolie. Zet 45 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Kook intussen de kikkererwten ± 35 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Pers de limoen en snipper de koriander fijn. Doe samen met de gekookte kikkererwten in een hoge maatbeker.

  9. Haal de pompoen uit de oven en schep het vruchtvlees uit de schil. Doe samen met de puntpaprika en het pepertje bij de kikkererwten in de maatbeker. Mix fijn tot een spread en besmeer er 4 sneetjes roggebrood mee. Dek af met de overige sneetjes brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 235 kcal
Energie 983 kj
Vet 4.7 g
Verzadigd vet 0.7 g
Koolhydraat 33.8 g
Suiker 8 g
Vezel 10.1 g
Eiwit 9.1 g
Zout 1.4 g
natrium 0.6 g

Bekijk het recept digitaal