Veldslaatje met croutons, hardgekookt ei en coppa
Veldslaatje met croutons, hardgekookt ei en coppa

Veldslaatje met croutons, hardgekookt ei en coppa

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 358 kcal
Vet 22.4 g
Verzadigd vet 5.3 g
Koolhydraat 19 g
Suiker 9 g
Vezel 3.6 g
Eiwit 18.1 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de rode ui in fijne halvemaantjes.

  4. Snij de druiven middendoor.

  5. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in fijne ringen.

  6. Snij het toastbrood in kleine blokjes.

  7. Maak een vinaigrette met 3 eetl. olijfolie, de balsamicoazijn en de mosterd. Kruid met peper en zout.

  8. Bereiding:
  9. Kook de eieren 10 min. hard in water. Giet af, spoel onder koud water en laat afkoelen. Pel de eieren en snij elk ei in 4 partjes.

  10. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de stukjes brood ± 5 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  11. Meng de veldsla met het witloof, de rode ui, de druiven en de croutons. Besprenkel met de vinaigrette.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de salade over de borden en werk af met partjes ei en chiffonade van coppa.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de rode ui in fijne halvemaantjes.

  4. Snij de druiven middendoor.

  5. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in fijne ringen.

  6. Snij het toastbrood in kleine blokjes.

  7. Maak een vinaigrette met 3 eetl. olijfolie, de balsamicoazijn en de mosterd. Kruid met peper en zout.

  8. Bereiding:
  9. Kook de eieren 10 min. hard in water. Giet af, spoel onder koud water en laat afkoelen. Pel de eieren en snij elk ei in 4 partjes.

  10. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de stukjes brood ± 5 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  11. Meng de veldsla met het witloof, de rode ui, de druiven en de croutons. Besprenkel met de vinaigrette.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de salade over de borden en werk af met partjes ei en chiffonade van coppa.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 358 kcal
Vet 22.4 g
Verzadigd vet 5.3 g
Koolhydraat 19 g
Suiker 9 g
Vezel 3.6 g
Eiwit 18.1 g
Zout 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier La Cambre IPA Blond abdijbier Bier Maes Radler Citroen 0,0 % Alcoholvrij bier Wijn Veneto I.G.T. Garganega 2019 Le Cenge Veneto - Italië Wijn Vintense Sauvignon Blanc Alcoholvrije wijn

Bekijk het recept digitaal