Crostini met ricotta met radijsjes
Crostini met ricotta met radijsjes

Crostini met ricotta met radijsjes

15 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 93 kcal
Vet 2.6 g
Koolhydraat 13.5 g
Eiwit 4.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de helft van de radijzen in fijne schijfjes en rasp de andere helft.

  3. Rasp de schil van de halve citroen (u hebt 1 eetl. nodig) en kook 1 min. in kokend water. Spoel onder koud stromend water en dep droog.

  4. Pers de halve citroen (u hebt 1 eetl. nodig).

  5. Snij het stokbrood in sneetjes en gril het.

  6. Bereiding:
  7. Meng de ricotta met de geraspte radijzen, de citroenschil, het citroensap en de verse kruiden. Kruid naar smaak met peper en zout.

  8. Verdeel het ricottamengsel over de broodjes, leg er de schijfjes radijs dakpansgewijs op en garneer met een takje dille.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de helft van de radijzen in fijne schijfjes en rasp de andere helft.

  3. Rasp de schil van de halve citroen (u hebt 1 eetl. nodig) en kook 1 min. in kokend water. Spoel onder koud stromend water en dep droog.

  4. Pers de halve citroen (u hebt 1 eetl. nodig).

  5. Snij het stokbrood in sneetjes en gril het.

  6. Bereiding:
  7. Meng de ricotta met de geraspte radijzen, de citroenschil, het citroensap en de verse kruiden. Kruid naar smaak met peper en zout.

  8. Verdeel het ricottamengsel over de broodjes, leg er de schijfjes radijs dakpansgewijs op en garneer met een takje dille.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 93 kcal
Vet 2.6 g
Koolhydraat 13.5 g
Eiwit 4.1 g

Bekijk het recept digitaal