Quiche lorraine
Quiche lorraine

Quiche lorraine

55 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 735 kcal
Energie 3075 kj
Vet 56.6 g
Verzadigd vet 26.5 g
Koolhydraat 23.7 g
Suiker 3.3 g
Vezel 1.9 g
Eiwit 31.6 g
Zout 2.8 g
natrium 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min. + 35 min. in de oven
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Snipper de ui fijn. Klop de eieren los en meng er de room en de kaas onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  4. Leg het bladerdeeg met bakpapier in een grote taartvorm (± 28 cm) en prik er enkele keren in met een vork. Is het bakpapier te groot, knip dan de randen weg met een schaar.

  5. Bak de spekreepjes en de ui 3 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Verdeel ze over het bladerdeeg. Giet er het eimengsel over.

  6. Zet de quiche ± 35 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Variëren met quiche: Quiche is ideaal om restjes uit de koelkast of diepvries in te verwerken. Er bestaan ook talloze variaties op het basisrecept: - Vervang het spek bv. door reepjes gerookte of gekookte ham of door gerookte zalm. - Voeg 200 g groentjes toe zoals paprikareepjes, courgetteblokjes, fijngesneden champignons, fijn gesnipperd witloof, of een combinatie van groenten. - Groenten die veel water vasthouden (bv. witloof, courgette), hardere en grotere stukken groenten stooft u het best vooraf in wat olie of boter. Diepvriesgroenten kunnen diepgevroren in de oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min. + 35 min. in de oven
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Snipper de ui fijn. Klop de eieren los en meng er de room en de kaas onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  4. Leg het bladerdeeg met bakpapier in een grote taartvorm (± 28 cm) en prik er enkele keren in met een vork. Is het bakpapier te groot, knip dan de randen weg met een schaar.

  5. Bak de spekreepjes en de ui 3 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Verdeel ze over het bladerdeeg. Giet er het eimengsel over.

  6. Zet de quiche ± 35 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Variëren met quiche: Quiche is ideaal om restjes uit de koelkast of diepvries in te verwerken. Er bestaan ook talloze variaties op het basisrecept: - Vervang het spek bv. door reepjes gerookte of gekookte ham of door gerookte zalm. - Voeg 200 g groentjes toe zoals paprikareepjes, courgetteblokjes, fijngesneden champignons, fijn gesnipperd witloof, of een combinatie van groenten. - Groenten die veel water vasthouden (bv. witloof, courgette), hardere en grotere stukken groenten stooft u het best vooraf in wat olie of boter. Diepvriesgroenten kunnen diepgevroren in de oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 735 kcal
Energie 3075 kj
Vet 56.6 g
Verzadigd vet 26.5 g
Koolhydraat 23.7 g
Suiker 3.3 g
Vezel 1.9 g
Eiwit 31.6 g
Zout 2.8 g
natrium 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Duvel 6,66 Blond bier Wijn Pinot Gris 'Sélection du Sommelier' A.O.P. Alsace Wolfberger

Bekijk het recept digitaal