Soep van geroosterde pompoen en zoete aardappel
Soep van geroosterde pompoen en zoete aardappel

Soep van geroosterde pompoen en zoete aardappel

45 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 174 kcal
Energie 728 kj
Vet 9.8 g
Verzadigd vet 2.9 g
Koolhydraat 14.7 g
Suiker 6.4 g
Vezel 3.3 g
Eiwit 5 g
Zout 2.3 g
natrium 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 45 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Schil de pompoen en snij in 2. Verwijder de pitten en de draden en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de prei in stukken. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. Snipper de ui fijn.

  4. Leg de ui, de prei, de pompoen en de zoete aardappel in een ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Doe de gegrilde groenten in een kookpot. Voeg water toe tot de groenten onderstaan en verkruimel er de bouillonblokjes over. Laat 15 min. koken. Mix fijn en kruid met peper.

  6. Schep de soep in diepe borden en werk af met de rucola. Verkruimel de feta en de granola erover en geef een draai van de pepermolen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 45 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Schil de pompoen en snij in 2. Verwijder de pitten en de draden en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de prei in stukken. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. Snipper de ui fijn.

  4. Leg de ui, de prei, de pompoen en de zoete aardappel in een ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Doe de gegrilde groenten in een kookpot. Voeg water toe tot de groenten onderstaan en verkruimel er de bouillonblokjes over. Laat 15 min. koken. Mix fijn en kruid met peper.

  6. Schep de soep in diepe borden en werk af met de rucola. Verkruimel de feta en de granola erover en geef een draai van de pepermolen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 174 kcal
Energie 728 kj
Vet 9.8 g
Verzadigd vet 2.9 g
Koolhydraat 14.7 g
Suiker 6.4 g
Vezel 3.3 g
Eiwit 5 g
Zout 2.3 g
natrium 0.9 g

Bekijk het recept digitaal