Bruschetta's met spekjes, pesto en rucola
Bruschetta's met spekjes, pesto en rucola

Bruschetta's met spekjes, pesto en rucola

Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 124 kcal
Vet 5.1 g
Verzadigd vet 1.1 g
Koolhydraat 14.2 g
Suiker 1.5 g
Vezel 1.1 g
Eiwit 4.7 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.

  3. Bak de ciabatta af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  4. Bak intussen de gerookte spekblokjes, de sjalot en het knoflook in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Snij de kerstomaten in partjes.

  6. Hak de cashewnoten en de rucola grof.

  7. Haal de ciabatta uit de oven en snij in 10 à 12 sneetjes. Besmeer met de pesto en verdeel er de spekblokjes en de partjes kerstomaat over. Bestrooi met de cashewnoten en de rucola.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.

  3. Bak de ciabatta af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  4. Bak intussen de gerookte spekblokjes, de sjalot en het knoflook in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Snij de kerstomaten in partjes.

  6. Hak de cashewnoten en de rucola grof.

  7. Haal de ciabatta uit de oven en snij in 10 à 12 sneetjes. Besmeer met de pesto en verdeel er de spekblokjes en de partjes kerstomaat over. Bestrooi met de cashewnoten en de rucola.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 124 kcal
Vet 5.1 g
Verzadigd vet 1.1 g
Koolhydraat 14.2 g
Suiker 1.5 g
Vezel 1.1 g
Eiwit 4.7 g
Zout 0.8 g

Bekijk het recept digitaal