- Bewaar

- Bewaar
Gevulde groenten met quinoa en vegetarisch gehakt
Onze drankensuggesties
Wijn Artisans Partisans ‘Cuvée n° 102’ Bier SUPER 8 Flandrien Sterk blond bier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
1 u.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij de zoete puntpaprika's in de lengte in 2 (laat het kroontje eraan). Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij het hoedje van de courgettes en de tomaten en hol ze uit met een lepel. Hak het vruchtvlees fijn.
-
Snipper het knoflook, de ui en de peterselie fijn. Verkruimel de feta. Laat de gedroogde tomaten uitlekken. Hou 3 el olie uit de verpakking opzij. Snij de gedroogde tomaten in kleine stukken.
-
Kook de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
-
Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak het knoflook en de ui glazig. Voeg het vruchtvlees van de uitgeholde groenten toe en bak 5 min. Voeg het vegetarische gehakt toe en roerbak 5 min. Kruid met peper en zout.
-
Meng de pijnboompitten en de helft van de gedroogde tomaten, de feta en de peterselie met de panko. Kruid met peper en zout.
-
Meng de gehaktmengeling onder de quinoa en vul de paprika's, de tomaten en de courgettes. Schik in een ovenschaal, bestrooi met de pankomengeling en de rest van de feta. Bak 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Maak intussen de dressing met de yoghurt, de rest van de peterselie, de olie van de gedroogde tomaten, de honing, peper en zout. Meng de rest van de gedroogde tomaten onder de slascheuten en werk af met de dressing.
Onze drankensuggesties
Wijn Artisans Partisans ‘Cuvée n° 102’ Bier SUPER 8 Flandrien Sterk blond bier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
1 u.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij de zoete puntpaprika's in de lengte in 2 (laat het kroontje eraan). Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij het hoedje van de courgettes en de tomaten en hol ze uit met een lepel. Hak het vruchtvlees fijn.
-
Snipper het knoflook, de ui en de peterselie fijn. Verkruimel de feta. Laat de gedroogde tomaten uitlekken. Hou 3 el olie uit de verpakking opzij. Snij de gedroogde tomaten in kleine stukken.
-
Kook de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
-
Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak het knoflook en de ui glazig. Voeg het vruchtvlees van de uitgeholde groenten toe en bak 5 min. Voeg het vegetarische gehakt toe en roerbak 5 min. Kruid met peper en zout.
-
Meng de pijnboompitten en de helft van de gedroogde tomaten, de feta en de peterselie met de panko. Kruid met peper en zout.
-
Meng de gehaktmengeling onder de quinoa en vul de paprika's, de tomaten en de courgettes. Schik in een ovenschaal, bestrooi met de pankomengeling en de rest van de feta. Bak 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Maak intussen de dressing met de yoghurt, de rest van de peterselie, de olie van de gedroogde tomaten, de honing, peper en zout. Meng de rest van de gedroogde tomaten onder de slascheuten en werk af met de dressing.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Artisans Partisans ‘Cuvée n° 102’ Bier SUPER 8 Flandrien Sterk blond bier