Gevulde groenten met quinoa en vegetarisch gehakt
Gevulde groenten met quinoa en vegetarisch gehakt

Gevulde groenten met quinoa en vegetarisch gehakt

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 3356 kj
Energie 802 kcal
Vet 53.9 g
Verzadigd vet 13.7 g
Koolhydraat 42.9 g
Suiker 20.8 g
Vezel 9.7 g
Eiwit 30.5 g
Zout 3.1 g
natrium 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 1 u.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij de zoete puntpaprika's in de lengte in 2 (laat het kroontje eraan). Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij het hoedje van de courgettes en de tomaten en hol ze uit met een lepel. Hak het vruchtvlees fijn.

  4. Snipper het knoflook, de ui en de peterselie fijn. Verkruimel de feta. Laat de gedroogde tomaten uitlekken. Hou 3 el olie uit de verpakking opzij. Snij de gedroogde tomaten in kleine stukken.

  5. Kook de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  6. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak het knoflook en de ui glazig. Voeg het vruchtvlees van de uitgeholde groenten toe en bak 5 min. Voeg het vegetarische gehakt toe en roerbak 5 min. Kruid met peper en zout.

  7. Meng de pijnboompitten en de helft van de gedroogde tomaten, de feta en de peterselie met de panko. Kruid met peper en zout.

  8. Meng de gehaktmengeling onder de quinoa en vul de paprika's, de tomaten en de courgettes. Schik in een ovenschaal, bestrooi met de pankomengeling en de rest van de feta. Bak 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Maak intussen de dressing met de yoghurt, de rest van de peterselie, de olie van de gedroogde tomaten, de honing, peper en zout. Meng de rest van de gedroogde tomaten onder de slascheuten en werk af met de dressing.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 1 u.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij de zoete puntpaprika's in de lengte in 2 (laat het kroontje eraan). Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij het hoedje van de courgettes en de tomaten en hol ze uit met een lepel. Hak het vruchtvlees fijn.

  4. Snipper het knoflook, de ui en de peterselie fijn. Verkruimel de feta. Laat de gedroogde tomaten uitlekken. Hou 3 el olie uit de verpakking opzij. Snij de gedroogde tomaten in kleine stukken.

  5. Kook de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  6. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak het knoflook en de ui glazig. Voeg het vruchtvlees van de uitgeholde groenten toe en bak 5 min. Voeg het vegetarische gehakt toe en roerbak 5 min. Kruid met peper en zout.

  7. Meng de pijnboompitten en de helft van de gedroogde tomaten, de feta en de peterselie met de panko. Kruid met peper en zout.

  8. Meng de gehaktmengeling onder de quinoa en vul de paprika's, de tomaten en de courgettes. Schik in een ovenschaal, bestrooi met de pankomengeling en de rest van de feta. Bak 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Maak intussen de dressing met de yoghurt, de rest van de peterselie, de olie van de gedroogde tomaten, de honing, peper en zout. Meng de rest van de gedroogde tomaten onder de slascheuten en werk af met de dressing.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3356 kj
Energie 802 kcal
Vet 53.9 g
Verzadigd vet 13.7 g
Koolhydraat 42.9 g
Suiker 20.8 g
Vezel 9.7 g
Eiwit 30.5 g
Zout 3.1 g
natrium 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Artisans Partisans ‘Cuvée n° 102’ Bier SUPER 8 Flandrien Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal