Kalkoensneden en aardappelsalade met spruitjes en spek
Kalkoensneden en aardappelsalade met spruitjes en spek

Kalkoensneden en aardappelsalade met spruitjes en spek

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 633 kcal
Vet 22.2 g
Verzadigd vet 4 g
Koolhydraat 58 g
Suiker 15.2 g
Vezel 11.7 g
Eiwit 44.5 g
Zout 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Hak de amandelen grof. Snij de gedroogde abrikozen in fijne reepjes.

  2. Kook de krielaardappelen 10 min. in lichtgezouten water. Voeg de laatste 2 min. de spruiten toe en giet af.

  3. Verhit intussen 1/4 van de olijfolie in een pan en bak de kalkoensneden ± 10 min. Kruid met zwarte peper en zout. Haal de kalkoenensneden uit de pan en snij in repen.

  4. Verhit 1/4 van de olijfolie in een grote pan en bak de spekblokjes 2 min. Voeg de rode ui toe en laat 5 min. stoven. Voeg de helft van de balsamicoazijn toe en laat nog 2 min. verder stoven.

  5. Voeg de spruiten en de aardappelen toe aan de spekreepjes en laat nog 5 min. mee bakken. Kruid met zwarte peper en zout.

  6. Doe de spruiten en de aardappelen in een grote serveerschaal, meng er de veldsla onder en werk af met de rest van de balsamicoazijn en de rest van de olijfolie. Meng goed door elkaar.

  7. Bestrooi de aardappelsalade met de abrikozen en de amandelen. Serveer met de reepjes kalkoen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Hak de amandelen grof. Snij de gedroogde abrikozen in fijne reepjes.

  2. Kook de krielaardappelen 10 min. in lichtgezouten water. Voeg de laatste 2 min. de spruiten toe en giet af.

  3. Verhit intussen 1/4 van de olijfolie in een pan en bak de kalkoensneden ± 10 min. Kruid met zwarte peper en zout. Haal de kalkoenensneden uit de pan en snij in repen.

  4. Verhit 1/4 van de olijfolie in een grote pan en bak de spekblokjes 2 min. Voeg de rode ui toe en laat 5 min. stoven. Voeg de helft van de balsamicoazijn toe en laat nog 2 min. verder stoven.

  5. Voeg de spruiten en de aardappelen toe aan de spekreepjes en laat nog 5 min. mee bakken. Kruid met zwarte peper en zout.

  6. Doe de spruiten en de aardappelen in een grote serveerschaal, meng er de veldsla onder en werk af met de rest van de balsamicoazijn en de rest van de olijfolie. Meng goed door elkaar.

  7. Bestrooi de aardappelsalade met de abrikozen en de amandelen. Serveer met de reepjes kalkoen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 633 kcal
Vet 22.2 g
Verzadigd vet 4 g
Koolhydraat 58 g
Suiker 15.2 g
Vezel 11.7 g
Eiwit 44.5 g
Zout 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Artisans Partisans Pinot & Alicante I.G.P. Pays d'Oc Bier Postel Tripel Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal