Kippenpilons en trio van gegrilde groenten met pittige yoghurtdip
Kippenpilons en trio van gegrilde groenten met pittige yoghurtdip

Kippenpilons en trio van gegrilde groenten met pittige yoghurtdip

1 u. 10 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 618 kcal
Vet 33.8 g
Verzadigd vet 11.2 g
Koolhydraat 31.6 g
Suiker 14.3 g
Vezel 9.2 g
Eiwit 42 g
Zout 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.) - Schil de zoete aardappelen en snij in partjes. - Snij de bloemkool in roosjes. - Snij de groene selder in stukken. Hou de blaadjes apart voor de afwerking. - Snij elk sneetje spek in 4 stukken.

  3. Bereiding:
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  5. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik er de kippenpilons op. Kruid met peper, zout, het kerrie- en het paprikapoeder. Besprenkel met de olijfolie en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Haal de bakplaat uit de oven en voeg het spek, de zoete aardappelen, de bloemkoolroosjes en de stukjes selder toe. Zet nog 30 min. in de oven.

  7. Snipper intussen het bieslook en de platte peterselie fijn. Meng samen met de groenecurrypasta onder de yoghurt. Kruid met peper en zout.

  8. Afwerking:
  9. Serveer de kippenpilons met de groenten en geef er wat yoghurt bij. Werk af met blaadjes groene selder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.) - Schil de zoete aardappelen en snij in partjes. - Snij de bloemkool in roosjes. - Snij de groene selder in stukken. Hou de blaadjes apart voor de afwerking. - Snij elk sneetje spek in 4 stukken.

  3. Bereiding:
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  5. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik er de kippenpilons op. Kruid met peper, zout, het kerrie- en het paprikapoeder. Besprenkel met de olijfolie en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Haal de bakplaat uit de oven en voeg het spek, de zoete aardappelen, de bloemkoolroosjes en de stukjes selder toe. Zet nog 30 min. in de oven.

  7. Snipper intussen het bieslook en de platte peterselie fijn. Meng samen met de groenecurrypasta onder de yoghurt. Kruid met peper en zout.

  8. Afwerking:
  9. Serveer de kippenpilons met de groenten en geef er wat yoghurt bij. Werk af met blaadjes groene selder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 618 kcal
Vet 33.8 g
Verzadigd vet 11.2 g
Koolhydraat 31.6 g
Suiker 14.3 g
Vezel 9.2 g
Eiwit 42 g
Zout 1.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden Grand Cru Sterk blond bier met fruitig en kruidig boeket en een licht bittere smaak met een volle afdronk. Wijn Piemonte D.O.C. Barbera - Piemonte - Italië Ronde, levendige wijn met een fruitig boeket van kers, framboos en braam.

Bekijk het recept digitaal