Koken met kalfsvlees
Kalfsvlees is lekker mager vlees met een zachte textuur en fijne smaak. Naast de bekende gerechten, zoals ossobucco, saltimbocca, kalfsblanquette en gebraad, doet kalfsvlees het ook goed in minder klassieke bereidingen, zoals een wokgerecht.
Verschillende stukken kalfsvlees in de beenhouwerij
In de Colruyt-beenhouwerij heb je een ruime keuze: kalfsescalope, kalfssnede, gebraad, kotelet, medaillon, blanquette en kalfsschenkel ossobuco.
Ontdek alles over ons 100 % Belgisch kalfsvlees.
Hoe maak je ze klaar?
-
- Verwarm de oven voor op 230 °C.
- Smelt intussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak het kalfsgebraad aan alle kanten goudbruin.
- Leg het vlees in een ovenschaal en bak 10 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur tot 180 °C en bak nog 35 à 40 min.
-
Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de koteletten 2 min. aan elke kant op een hoog vuur. Bak daarna nog 4 min. op een matig vuur. Kruid met peper en zout.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalfsescalopes 1 à 2 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
-
Smelt 2 eetl. boter in een braadpan. Bak de kalfssneden 1 min. aan elke kant goudbruin op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Laat dikke sneden nog 2 à 3 min. verder bakken op een matig vuur.
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de kalfsmedaillons ± 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.