Pasta

Mmm ... pasta!

Pasta ... Alleen al door het woord te horen, loopt het water je in de mond. Maar hoe maak je nu dé perfecte pasta? Met onze tips en recepten zet je zeker een geslaagd pastagerecht op tafel. 

Tips voor de perfecte pasta

Hoe maak je zelf pastadeeg?

Bekijk in dit filmpje hoe je zelf vers pastadeeg maakt zoals een Italiaanse 'mamma'.

Hoe kook je pasta?

Voor 4 personen

  • 400 g pasta
  • 4 L water
  • 1 kl zout

  1. Breng het water aan de kook in een kookpot. Voeg het zout toe wanneer het water bijna kookt. Voeg het niet eerder toe, want dan zal het water minder snel koken.
  2. Voeg de pasta in 1 keer toe en roer hem los met een houten lepel.
  3. Raadpleeg de verpakking van de pasta voor de juiste kooktijd. Proef ook altijd van de pasta om te zien of hij beetgaar of 'al dente' is (gaar vanbuiten met nog een lichte beet vanbinnen).
  4. Giet de pasta af en meng meteen onder een saus naar keuze. Laat nog even opwarmen op het vuur. Serveert u de pasta en de saus liever apart, meng dan wat olijfolie onder de pasta, zodat hij niet gaat kleven.