Stoofpotje van blinde vinken

Stoofpotje van blinde vinken

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 635 kcal
Vet 29.7 g
Verzadigd vet 13.2 g
Koolhydraat 45.1 g
Suiker 10.3 g
Vezel 10.9 g
Eiwit 40.9 g
Zout 4.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij de uien grof.

  5. Snij de wortelen in schijfjes.

  6. Snij de champignons in 4.

  7. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  8. Bereiding:
  9. Smelt de boter in een kookpot en bak de blinde vinken aan alle kanten goudbruin. Voeg de uien toe en laat nog even bakken.

  10. Voeg de wortelen en de champignons toe en laat 2 min. stoven.

  11. Giet er de bouillon bij tot het vlees net niet onderstaat en laat 5 min. sudderen.

  12. Voeg de aardappelen, de tijm en de laurierblaadjes toe. Kruid met peper. Dek af en laat 20 à 25 min. sudderen.

  13. Haal de blinde vinken uit de kookpot en voeg de instantsausbinder toe. Meng goed en laat inkoken tot een vrij dikke saus. Doe het vlees opnieuw in de kookpot.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij de uien grof.

  5. Snij de wortelen in schijfjes.

  6. Snij de champignons in 4.

  7. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  8. Bereiding:
  9. Smelt de boter in een kookpot en bak de blinde vinken aan alle kanten goudbruin. Voeg de uien toe en laat nog even bakken.

  10. Voeg de wortelen en de champignons toe en laat 2 min. stoven.

  11. Giet er de bouillon bij tot het vlees net niet onderstaat en laat 5 min. sudderen.

  12. Voeg de aardappelen, de tijm en de laurierblaadjes toe. Kruid met peper. Dek af en laat 20 à 25 min. sudderen.

  13. Haal de blinde vinken uit de kookpot en voeg de instantsausbinder toe. Meng goed en laat inkoken tot een vrij dikke saus. Doe het vlees opnieuw in de kookpot.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 635 kcal
Vet 29.7 g
Verzadigd vet 13.2 g
Koolhydraat 45.1 g
Suiker 10.3 g
Vezel 10.9 g
Eiwit 40.9 g
Zout 4.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Terrefort A.O.P. Cahors

Bekijk het recept digitaal