Vegetarische pizza met artisjok, aubergine en paprika
Vegetarische pizza met artisjok, aubergine en paprika

Vegetarische pizza met artisjok, aubergine en paprika

40 min.
Hoofdgerecht
3 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1018 kcal
Energie 4259 kj
Vet 56.1 g
Verzadigd vet 10.3 g
Koolhydraat 93.2 g
Suiker 10.6 g
Vezel 9.3 g
Eiwit 30.4 g
Zout 6.6 g
natrium 2.6 g
Groente, fruit, noten en oliën 48 %
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min. + 20 min. in de oven
  2. Verwarm de oven voor op 225 °C.

  3. Snij de aubergine in de lengte in 2 en daarna in sneetjes van 1/2 cm dik. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij de rest in gelijke blokjes. Snij de artisjokken in 2 (hou 2 el olie uit de verpakking opzij).

  4. Verhit de olijfolie in een pan en bak de aubergine en de paprika 3 min. Kruid met peper en zout.

  5. Rol het pizzadeeg met het bakpapier uit op een bakplaat en verdeel er de tomatenstukjes over. Verdeel er daarna de aubergine, de paprika en de artisjok over. Bestrooi met de oregano, de tijm en het basilicum. Besprenkel daarna met de olie uit de verpakking van de artisjokken.

  6. Bestrooi ten slotte met de pijnboompitten en de mozzarella en zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

Tip
Wat erbij serveren?

Serveer deze pizza met een lekker groene salade.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min. + 20 min. in de oven
  2. Verwarm de oven voor op 225 °C.

  3. Snij de aubergine in de lengte in 2 en daarna in sneetjes van 1/2 cm dik. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij de rest in gelijke blokjes. Snij de artisjokken in 2 (hou 2 el olie uit de verpakking opzij).

  4. Verhit de olijfolie in een pan en bak de aubergine en de paprika 3 min. Kruid met peper en zout.

  5. Rol het pizzadeeg met het bakpapier uit op een bakplaat en verdeel er de tomatenstukjes over. Verdeel er daarna de aubergine, de paprika en de artisjok over. Bestrooi met de oregano, de tijm en het basilicum. Besprenkel daarna met de olie uit de verpakking van de artisjokken.

  6. Bestrooi ten slotte met de pijnboompitten en de mozzarella en zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

Tip
Wat erbij serveren?

Serveer deze pizza met een lekker groene salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1018 kcal
Energie 4259 kj
Vet 56.1 g
Verzadigd vet 10.3 g
Koolhydraat 93.2 g
Suiker 10.6 g
Vezel 9.3 g
Eiwit 30.4 g
Zout 6.6 g
natrium 2.6 g
Groente, fruit, noten en oliën 48 %

Bekijk het recept digitaal