- Bewaar
- Bewaar
Butternutsoep met kokosmelk en pizzabroodje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
Schil de butternut en verwijder de pitten en de zaadlijsten. Snij in grove stukken. Snij de ui en het knoflook grof en rasp de gember. Geef inkepingen in het citroengras.
-
Verhit 2/3 van de olijfolie in een grote kookpot en bak de ui en het knoflook 2 min. samen met de gember en het citroengras. Kruid met de kurkuma en het korianderpoeder. Voeg de stukken butternut toe en roerbak 1 min.
-
Overgiet met de helft van de kokosmelk en het water. Verkruimel er de bouillonblokjes over en laat 15 min. koken.
-
Verwijder het citroengras en mix tot een gladde soep. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de grana padano.
-
Rol het pizzadeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Bestrijk met de rest van de olijfolie en verdeel er de geraspte kazen over. Kruid met peper en bak 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verdeel de soep over kommetjes en werk af met een streepje kokosmelk en de pompoenpitten. Serveer met een pizzapuntje.
w
werk de soep af met stukjes appel, gebakken spekblokjes en wat groene kruiden als bv bieslook of koriander
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
Schil de butternut en verwijder de pitten en de zaadlijsten. Snij in grove stukken. Snij de ui en het knoflook grof en rasp de gember. Geef inkepingen in het citroengras.
-
Verhit 2/3 van de olijfolie in een grote kookpot en bak de ui en het knoflook 2 min. samen met de gember en het citroengras. Kruid met de kurkuma en het korianderpoeder. Voeg de stukken butternut toe en roerbak 1 min.
-
Overgiet met de helft van de kokosmelk en het water. Verkruimel er de bouillonblokjes over en laat 15 min. koken.
-
Verwijder het citroengras en mix tot een gladde soep. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de grana padano.
-
Rol het pizzadeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Bestrijk met de rest van de olijfolie en verdeel er de geraspte kazen over. Kruid met peper en bak 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verdeel de soep over kommetjes en werk af met een streepje kokosmelk en de pompoenpitten. Serveer met een pizzapuntje.
w
werk de soep af met stukjes appel, gebakken spekblokjes en wat groene kruiden als bv bieslook of koriander