- Bewaar

- Bewaar
Chocoladecupcakes met aardbeiensmaak
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min. + 12 u. in de koelkast)
-
Breek de witte chocolade in kleine stukjes en doe in een kom.
-
Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.
-
Breng de helft van de room samen met de honing en de vanillezaadjes aan de kook.
-
Giet over de witte chocolade en roer goed tot een glanzende massa.
-
Voeg de rest van de room toe, dek af en zet 1 nacht in de koelkast.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Klop de boter samen met de rietsuiker en de vanillesuiker tot een romige, luchtige massa.
-
Klop er één voor één de eieren goed onder.
-
Doe er de zelfrijzende bloem en het vanillearoma bij en meng goed tot een luchtig deeg.
-
Doe 12 kleine papieren vormpjes in een muffinbakvorm en vul telkens met 1 eetl. deeg. Lepel er 1 koffiel. aardbeienconfituur over en verdeel de rest van het deeg over de vormpjes.
-
Bak 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de cupcakes uit de bakvorm en laat afkoelen op een taartrooster.
-
Haal intussen de wittechocoladeroom uit de koelkast en klop stijf tot een luchtige massa. Lepel in een spuitzak en spuit torentjes op de afgekoelde cupcakes. Bestrooi met de chocoladecallets.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min. + 12 u. in de koelkast)
-
Breek de witte chocolade in kleine stukjes en doe in een kom.
-
Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.
-
Breng de helft van de room samen met de honing en de vanillezaadjes aan de kook.
-
Giet over de witte chocolade en roer goed tot een glanzende massa.
-
Voeg de rest van de room toe, dek af en zet 1 nacht in de koelkast.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Klop de boter samen met de rietsuiker en de vanillesuiker tot een romige, luchtige massa.
-
Klop er één voor één de eieren goed onder.
-
Doe er de zelfrijzende bloem en het vanillearoma bij en meng goed tot een luchtig deeg.
-
Doe 12 kleine papieren vormpjes in een muffinbakvorm en vul telkens met 1 eetl. deeg. Lepel er 1 koffiel. aardbeienconfituur over en verdeel de rest van het deeg over de vormpjes.
-
Bak 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de cupcakes uit de bakvorm en laat afkoelen op een taartrooster.
-
Haal intussen de wittechocoladeroom uit de koelkast en klop stijf tot een luchtige massa. Lepel in een spuitzak en spuit torentjes op de afgekoelde cupcakes. Bestrooi met de chocoladecallets.