Chocoladecupcakes met aardbeiensmaak
Chocoladecupcakes met aardbeiensmaak

Chocoladecupcakes met aardbeiensmaak

40 min.
Dessert
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 294 kcal
Vet 18.3 g
Koolhydraat 29.1 g
Eiwit 3.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min. + 12 u. in de koelkast)

  3. Breek de witte chocolade in kleine stukjes en doe in een kom.

  4. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.

  5. Breng de helft van de room samen met de honing en de vanillezaadjes aan de kook.

  6. Giet over de witte chocolade en roer goed tot een glanzende massa.

  7. Voeg de rest van de room toe, dek af en zet 1 nacht in de koelkast.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Klop de boter samen met de rietsuiker en de vanillesuiker tot een romige, luchtige massa.

  11. Klop er één voor één de eieren goed onder.

  12. Doe er de zelfrijzende bloem en het vanillearoma bij en meng goed tot een luchtig deeg.

  13. Doe 12 kleine papieren vormpjes in een muffinbakvorm en vul telkens met 1 eetl. deeg. Lepel er 1 koffiel. aardbeienconfituur over en verdeel de rest van het deeg over de vormpjes.

  14. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Haal de cupcakes uit de bakvorm en laat afkoelen op een taartrooster.

  16. Haal intussen de wittechocoladeroom uit de koelkast en klop stijf tot een luchtige massa. Lepel in een spuitzak en spuit torentjes op de afgekoelde cupcakes. Bestrooi met de chocoladecallets.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min. + 12 u. in de koelkast)

  3. Breek de witte chocolade in kleine stukjes en doe in een kom.

  4. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.

  5. Breng de helft van de room samen met de honing en de vanillezaadjes aan de kook.

  6. Giet over de witte chocolade en roer goed tot een glanzende massa.

  7. Voeg de rest van de room toe, dek af en zet 1 nacht in de koelkast.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Klop de boter samen met de rietsuiker en de vanillesuiker tot een romige, luchtige massa.

  11. Klop er één voor één de eieren goed onder.

  12. Doe er de zelfrijzende bloem en het vanillearoma bij en meng goed tot een luchtig deeg.

  13. Doe 12 kleine papieren vormpjes in een muffinbakvorm en vul telkens met 1 eetl. deeg. Lepel er 1 koffiel. aardbeienconfituur over en verdeel de rest van het deeg over de vormpjes.

  14. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Haal de cupcakes uit de bakvorm en laat afkoelen op een taartrooster.

  16. Haal intussen de wittechocoladeroom uit de koelkast en klop stijf tot een luchtige massa. Lepel in een spuitzak en spuit torentjes op de afgekoelde cupcakes. Bestrooi met de chocoladecallets.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 294 kcal
Vet 18.3 g
Koolhydraat 29.1 g
Eiwit 3.3 g

Bekijk het recept digitaal