Croques om in te bijten
Croques om in te bijten

Croques om in te bijten

30 min.
Lunch
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de perzik in 2 en haal de pit eruit. Snij de perzikhelften in dunne plakjes.

  3. Snij de avocado in 2 en haal de pit eruit. De pel mag er ook af. Als het niet meteen lukt, vraag het dan aan je hulpkok. Snij de avocadohelften in plakjes die de vorm hebben van halvemaantjes.

  4. Snijd de mozzarellabolletjes in plakjes en de tomaten in dunne schijfjes. Pluk de blaadjes van de basilicumplant.

  5. Vraag uw assistent om de oven voor te verwarmen op 200°C.

  6. Bereiding:
  7. Maak de croque chicken: bedek 4 sneetjes toastbrood met de sneetjes kipfilet. Leg de sneetjes gruyère op de kipfilets. Misschien moet je de kaas wat vouwen, zodat de sneetjes mooi op het broodje passen. Daarna verdeel je de plakjes perzik over de kaas. Kruid met zwarte peper en bedek met 4 sneetjes toastbrood. Zo, stapel 1 is klaar.

  8. Maak de croque fish: smeer de verse roomkaas met een mes op 4 sneetjes toastbrood. Kruid met zwarte peper. Leg de plakjes avocado op de sneetjes brood. Bedek de avocado met de sneetjes gerookte zalm. Leg nu 4 sneetjes toastbrood op de zalm. Over naar stapel 3.

  9. Maak de croque veggie: verdeel de schijfjes mozzarella over 4 sneetjes toastbrood. Draai even aan de molen met de Italiaanse kruidenmix om de schijfjes kaas te bestrooien. Bedek de mozzarella met de schijfjes tomaat. Kruid opnieuw met de molen. Leg wat blaadjes basilicum op de tomaten. Bedek met 4 sneetjes toastbrood.

  10. Tijd om de broodjes te beschilderen en te laten smelten in de oven. Doe 3 eetlepels olijfolie in een kommetje. Doop een borsteltje in de olijfolie en bestrijk de bovenkant van de sneetjes brood tot ze geelgroen zien.

  11. Snij alle croques met een mes in 2, zodat je driehoekjes krijgt. Leg de driehoekjes naast elkaar op een bakplaat met bakpapier. Je hulpkok mag de bakplaat met de croques 5 à 7 min. in de voorverwarmde oven zetten.

Tip

Croques zijn echte duizendpoten in de keuken. Je kan er zo veel mee doen. Je kan kiezen wat je ertussen legt en wat niet. Je kan er ouder brood voor gebruiken. Je kan ze maken met wit en bruin brood tegelijkertijd. En als je eens helemaal zot wil doen, kan je vormpjes uit de sneetjes brood steken, ze beleggen en op elkaar leggen. Zo krijg je croques die er ook nog eens leuk uitzien op je bord. Voedingswaarde per croque chicken (op basis van de ingrediëntenlijst) Energie 283 kcal Vetten 14,0 g (waarvan) verzadigde vetzuren 6,8 g Koolhydraten 23,3 g (waarvan) suikers 4,3 g Vezels 1,9 g Eiwitten 15,4 g Zout 1,3 g Voedingswaarde per croque fish (op basis van de ingrediëntenlijst) Energie 327 kcal Vetten 20,9 g (waarvan) verzadigde vetzuren 6,1 g Koolhydraten 22,5 g (waarvan) suikers 3,6 g Vezels 2,8 g Eiwitten 11,6 g Zout 1,8 g Voedingswaarde per croque veggie (op basis van de ingrediëntenlijst) Energie 315 kcal Vetten 16,8 g (waarvan) verzadigde vetzuren 9,4 g Koolhydraten 22,4 g (waarvan) suikers 3,5 g Vezels 2,0 g Eiwitten 18,1 g Zout 0,8 g

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de perzik in 2 en haal de pit eruit. Snij de perzikhelften in dunne plakjes.

  3. Snij de avocado in 2 en haal de pit eruit. De pel mag er ook af. Als het niet meteen lukt, vraag het dan aan je hulpkok. Snij de avocadohelften in plakjes die de vorm hebben van halvemaantjes.

  4. Snijd de mozzarellabolletjes in plakjes en de tomaten in dunne schijfjes. Pluk de blaadjes van de basilicumplant.

  5. Vraag uw assistent om de oven voor te verwarmen op 200°C.

  6. Bereiding:
  7. Maak de croque chicken: bedek 4 sneetjes toastbrood met de sneetjes kipfilet. Leg de sneetjes gruyère op de kipfilets. Misschien moet je de kaas wat vouwen, zodat de sneetjes mooi op het broodje passen. Daarna verdeel je de plakjes perzik over de kaas. Kruid met zwarte peper en bedek met 4 sneetjes toastbrood. Zo, stapel 1 is klaar.

  8. Maak de croque fish: smeer de verse roomkaas met een mes op 4 sneetjes toastbrood. Kruid met zwarte peper. Leg de plakjes avocado op de sneetjes brood. Bedek de avocado met de sneetjes gerookte zalm. Leg nu 4 sneetjes toastbrood op de zalm. Over naar stapel 3.

  9. Maak de croque veggie: verdeel de schijfjes mozzarella over 4 sneetjes toastbrood. Draai even aan de molen met de Italiaanse kruidenmix om de schijfjes kaas te bestrooien. Bedek de mozzarella met de schijfjes tomaat. Kruid opnieuw met de molen. Leg wat blaadjes basilicum op de tomaten. Bedek met 4 sneetjes toastbrood.

  10. Tijd om de broodjes te beschilderen en te laten smelten in de oven. Doe 3 eetlepels olijfolie in een kommetje. Doop een borsteltje in de olijfolie en bestrijk de bovenkant van de sneetjes brood tot ze geelgroen zien.

  11. Snij alle croques met een mes in 2, zodat je driehoekjes krijgt. Leg de driehoekjes naast elkaar op een bakplaat met bakpapier. Je hulpkok mag de bakplaat met de croques 5 à 7 min. in de voorverwarmde oven zetten.

Tip

Croques zijn echte duizendpoten in de keuken. Je kan er zo veel mee doen. Je kan kiezen wat je ertussen legt en wat niet. Je kan er ouder brood voor gebruiken. Je kan ze maken met wit en bruin brood tegelijkertijd. En als je eens helemaal zot wil doen, kan je vormpjes uit de sneetjes brood steken, ze beleggen en op elkaar leggen. Zo krijg je croques die er ook nog eens leuk uitzien op je bord. Voedingswaarde per croque chicken (op basis van de ingrediëntenlijst) Energie 283 kcal Vetten 14,0 g (waarvan) verzadigde vetzuren 6,8 g Koolhydraten 23,3 g (waarvan) suikers 4,3 g Vezels 1,9 g Eiwitten 15,4 g Zout 1,3 g Voedingswaarde per croque fish (op basis van de ingrediëntenlijst) Energie 327 kcal Vetten 20,9 g (waarvan) verzadigde vetzuren 6,1 g Koolhydraten 22,5 g (waarvan) suikers 3,6 g Vezels 2,8 g Eiwitten 11,6 g Zout 1,8 g Voedingswaarde per croque veggie (op basis van de ingrediëntenlijst) Energie 315 kcal Vetten 16,8 g (waarvan) verzadigde vetzuren 9,4 g Koolhydraten 22,4 g (waarvan) suikers 3,5 g Vezels 2,0 g Eiwitten 18,1 g Zout 0,8 g

Bekijk het recept digitaal