Gepaneerde visfilet op een nestje van spinazie
Gepaneerde visfilet op een nestje van spinazie

Gepaneerde visfilet op een nestje van spinazie

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 450 kcal
Vet 20.2 g
Koolhydraat 15 g
Eiwit 49 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper het knoflook en de sjalotten fijn.

  4. Klop het eiwit los (niet stijf).

  5. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  6. Meng het paneermeel met de Parmezaanse kaas en kruid bij met peper en zout.

  7. Haal de visfilet door de bloem en schud de overtollige bloem weg. Haal de filet door het losgeklopte eiwit en daarna door het paneermeel. Zorg ervoor dat de vis volledig bedekt is met paneermeel. Laat afgedekt rusten in de koelkast.

  8. Snij de blauwgeaderde kaas in blokjes en verwijder de witte korst.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 2 eetl. boter in een braadpan en bak de visfilet langs beide zijden gedurende 3 min. op een matig vuur. Probeer de filet niet te verschuiven en slechts 1 keer voorzichtig om te draaien met een spatel om de korst niet te breken.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie en bak het knoflook en de sjalotten glazig. Voeg er de spinazie aan toe en laat gedurende 5 min. slinken. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  12. Verhit de visbouillon in een steelpannetje en roer er de stukjes kaas onder. Laat smelten op een zacht vuurtje. Kruid bij met wat peper en bind lichtjes met instantsausbinder indien u graag een gebonden sausje wenst.

  13. Afwerking:
  14. Schik een bodempje spinazie op de borden en plaats er een gepaneerde visfilet bovenop. Lepel er wat saus rond en serveer met natuuraardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper het knoflook en de sjalotten fijn.

  4. Klop het eiwit los (niet stijf).

  5. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  6. Meng het paneermeel met de Parmezaanse kaas en kruid bij met peper en zout.

  7. Haal de visfilet door de bloem en schud de overtollige bloem weg. Haal de filet door het losgeklopte eiwit en daarna door het paneermeel. Zorg ervoor dat de vis volledig bedekt is met paneermeel. Laat afgedekt rusten in de koelkast.

  8. Snij de blauwgeaderde kaas in blokjes en verwijder de witte korst.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 2 eetl. boter in een braadpan en bak de visfilet langs beide zijden gedurende 3 min. op een matig vuur. Probeer de filet niet te verschuiven en slechts 1 keer voorzichtig om te draaien met een spatel om de korst niet te breken.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie en bak het knoflook en de sjalotten glazig. Voeg er de spinazie aan toe en laat gedurende 5 min. slinken. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  12. Verhit de visbouillon in een steelpannetje en roer er de stukjes kaas onder. Laat smelten op een zacht vuurtje. Kruid bij met wat peper en bind lichtjes met instantsausbinder indien u graag een gebonden sausje wenst.

  13. Afwerking:
  14. Schik een bodempje spinazie op de borden en plaats er een gepaneerde visfilet bovenop. Lepel er wat saus rond en serveer met natuuraardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 450 kcal
Vet 20.2 g
Koolhydraat 15 g
Eiwit 49 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Duc de Lerme Sauvignon Vin de Pays d'Oc Wijn Aangename, droge en nerveuze witte wijn uit Zuid-Frankrijk. Prettige fruitneus van groene appel, citrusvruchten en een zweempje munt. Heerlijk als aperitief en een prima begeleider van gerookte vis. Jong en koel drinken. Wijn Pinot Gris `Rudisbourg' A.C. Alsace Wijn Droge maar zachte witte wijn met bloemige en fruitige aroma's en een milde afdronk.

Bekijk het recept digitaal