Balletjes vol smaak

Als het over balletjes gaat, denkt iedereen al snel aan traditionele gehaktballen in tomatensaus. Maar er zijn nog zoveel meer opties voor wie balletjes op het menu wil zetten. Denk maar aan balletjes van vis, groenten, rijst, kaas, kip ... Als aperitief met een dipsausje of als hoofdgerecht ... De opties zijn eindeloos. Bovendien zijn balletjes goed voor je portemonnee. We geven je graag tips en recepten om je te inspireren!

Tips voor de perfecte balletjes:

  1. Voeg een eitje en wat paneermeel toe aan je mengsel. Dat zorgt voor een betere binding.
  2. Let op dat je niet te veel paneermeel toevoegt. Hoe droger het mengsel, hoe droger ook de balletjes zullen zijn. Toch wat te droog? Voeg eventueel een scheutje melk of room toe.
  3. Rol gelijke balletjes ter grootte van pingpongballetjes, die zijn dan ook tegelijkertijd gaar. Maak eerst de porties met een eetlepel of een ijsschep, en laat de kinderen dan maar rollen!
  4. Maak je handen nat of wrijf ze in met wat neutrale olie. Zo plakt het gehakt bij het rollen veel minder aan je handen.
  5. Voor extra smaak kan je de balletjes eventueel eerst koken in bouillon en dan goudbruin bakken.
  6. Breng je balletjes eventueel extra op smaak met pesto, mosterd, ketchup, verse kruiden ...