Ovenschotel met Alaska pollak en mosterd-roomsausje

Ovenschotel met Alaska pollak en mosterd-roomsausje

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 410 kcal
Vet 16.6 g
Koolhydraat 34.6 g
Eiwit 29.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de visfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  4. Snij de wortelen in fijne schijfjes. Kook 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  5. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  6. Snij de citroen in schijfjes.

  7. Meng de lichte room met de mosterd.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Bestrijk een ovenschaal met 1/2 eetl. olijfolie.

  11. Meng de wortelschijfjes met de fijngesnipperde ui en het knoflook. Voeg 1/2 eetl. olijfolie toe en roer goed om. Kruid met peper en zout en doe alles in de ovenschaal.

  12. Leg er de Alaska-pollakfilets op, kruid met peper en zout en leg op elke visfilet een schijfje citroen.

  13. Giet de mosterdroom over de vis en zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de aardappelschijfjes goudbruin (baktijd: zie verpakking).

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de visfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  4. Snij de wortelen in fijne schijfjes. Kook 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  5. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  6. Snij de citroen in schijfjes.

  7. Meng de lichte room met de mosterd.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Bestrijk een ovenschaal met 1/2 eetl. olijfolie.

  11. Meng de wortelschijfjes met de fijngesnipperde ui en het knoflook. Voeg 1/2 eetl. olijfolie toe en roer goed om. Kruid met peper en zout en doe alles in de ovenschaal.

  12. Leg er de Alaska-pollakfilets op, kruid met peper en zout en leg op elke visfilet een schijfje citroen.

  13. Giet de mosterdroom over de vis en zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de aardappelschijfjes goudbruin (baktijd: zie verpakking).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 410 kcal
Vet 16.6 g
Koolhydraat 34.6 g
Eiwit 29.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Abdijbier Wijn Les Lauriers A.O.P. Muscadet Sèvre-et-Maine sur Lie

Bekijk het recept digitaal